Kotsar nelja parema sekka jõudmisest: see tunne on imeline!

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maik-Kalev Kotsar viskas Florida vastu 12 punkti.
Maik-Kalev Kotsar viskas Florida vastu 12 punkti. Foto: Maddie Meyer/AFP/Scanpix

Pärast South Carolina Gamecocksi võitu Florida üle ja pääsemist NCAA ülikooliliiga korvpalliturniiri Final Fouri kutsuti ametlikule pressikonverentsile ka 208 cm pikkune eestlane Maik-Kalev Kotsar. Ja põhjusega, sest esimest hooaega NCAAs mängiv Kotsar panustas South Carolina 77:70 võitu 12 punkti ja 3 lauapalliga, lisaks rabas ta 36 minuti jooksul mehiselt kaitses.

Üks New Yorki legendaarses Madison Square Gardeni hallis peetud kohtumise võtmemomente leidis aset pisut vähem kui kaks minutit enne lõppu, kui South Carolina liider Sindarius Thornwell leidis poolkiirrünnaku lõpetuseks vabaviskejoone lähistelt Kotsari, kes tabas ja tegi seisuks 67:63.

«Tundsin viske sooritamise hetkel, et see läheb sisse. Ega mul ei jäänud muud midagi üle, kui see vise võtta,» ütles 20-aastane Kotsar pressikonverentsil.

«Mäletan seda momenti hästi. Huvitaval kombel rääkisime sellest just hiljuti riietusruumis. Kui Maik mu söödu püüdis, siis mõtlesid kõik, et too see pall üles ja pane sisse. Saime aru, et ta on mängus tõeliselt sees, kui ta ütles mulle teisel rünnakul, et ma annaks talle palli. Maik aitas meid kogu kohtumise jooksul. Ta oli selleks suureks matšiks suurepäraseselt valmis,» kiitis Thornwell noort eestlast.

Kotsari tipphetked mängus Floridaga (kõnealune korv alates 2:00):

South Carolina nii võimast hoogu oskasid ennustada vaid vähesed ja ka Kotsar tunnistas, et juhtunu on lihtsalt imeline. «Kui siia ülikooli tulin, siis lootsin, et midagi taolist võiks juhtuda. Aga kas ma arvasin, et see nii läheb? Kindlasti mitte. See tunne on uskumatu,» rääkis ta.

Pärast Final Fouri jõudmist kiitis South Carolina emotsionaalne peatreener Frank Martin kõiki mängijaid ja hoolealused ei jäänud pressikonverentsil võlgu. «Franki suurim teene seisneb selle, et ta on meid suutnud hooaja jooksul teineteist usaldama panna. Usaldame Franki ja oma tiimikaaslasi nii platsil kui sellest eemal,» lausus Kotsar.

Poolfinaalis minnakse Eesti aja järgi ööl vastu 2. aprilli vastamisi Gonzaga meeskonnaga. Mõlemale Phoenixi lähedal peetavale poolfinaalile ja Eesti aja järgi ööl vastu 4. aprilli toimuvale finaalile on võimalik otsepildis kaasa elada nii Kanal 12 kui ka Postimees.ee vahendusel. Teine poolfinaalpaar on Oregon - North Carolina.

Postimehe otseülekanded NCAA finaalturniiri mängudest:

26. märts

kell 21.25–23.40: Florida Gators - South Carolina Gamecocks

2. aprill

kell 01.00–03.15: South Carolina Gamecocks - Gonzaga Bulldogs

kell 03.45–06.00: Oregon Ducks - North Carolina Tar Heels

4. aprill

kell 04.05–06.20 NCAA finaalturniiri finaal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles