Suure ajastu lõpp? Thierry Henry võib suvel asuda Arsenali etteotsa

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Henry (vasakul) kohtus viimati mängijana praeguse Arsenali peatreeneri Arsene Wengeriga (paremal) 2014. aastal, kui peeti sõprusmäng New York Red Bullsi ja Arsenali vahel. Kas suvel lõppeb 22 aastat kestnud Wengeri valitsemisperiood ning Henry saab Arsenali etteotsa?
Thierry Henry (vasakul) kohtus viimati mängijana praeguse Arsenali peatreeneri Arsene Wengeriga (paremal) 2014. aastal, kui peeti sõprusmäng New York Red Bullsi ja Arsenali vahel. Kas suvel lõppeb 22 aastat kestnud Wengeri valitsemisperiood ning Henry saab Arsenali etteotsa? Foto: DON EMMERT/AFP

Endine Londoni Arsenali ja FC Barcelona tähtründaja Thierry Henry ei välista võimalust, mille kohaselt asuks ta suvel Arsenali praeguse peatreeneri Arsene Wengeri asemel meeskonna etteotsa.

Arsenal on kaotanud viimasest üheksast kohtumisest kuus, mistõttu on Wengeri peatreeneritool löönud kõikuma. Prantslane on kuulunud Londoni klubi tüüri juurde juba 22 aastat ning praeguse lepingu järgi oleks tal selle hooaja lõpus kontrahti võimalik kahe aasta võrra pikendada, kuid Eurospordi andmetel pole ta veel jätkamise osas otsustanud.

Märtsi alguses tunnistas Arsenali omaniku Stan Kroenke'si poeg Josh, et tema lemmikkandidaadiks kõnealusele kohale on aastatel 2010–2012 koos Joel Lindperega New York Red Bullsis mänginud Thierry Henry.

Ehkki praegu töötab 39-aastane endine Prantsusmaa koondislane Belgia jalgpallikoondise abitreenerina, ei välista ta varianti suvel töökohta vahetada. «See ei sõltu minust. Arsenal kuulub küll minu südamesse, kuid mul pole õigust lihtsalt peatreeneriks hakata,» rääkis kaheksa aastaga omal ajal Arsenali eest 174 väravat löönud Henry. «Ma tean, et mind on pakutud Wengeri asemel peatreeneriks, kuid sellest on raske rääkida, sest ma austan praegust peatreenerit väga. Kas ma oleksin selleks valmis? Ma ei tea, kuid selle töö tegemiseks pean veel arenema,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles