Kontaveit parandab füüsist ja mõtleb positiivselt

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit pingutas Simona Halepi vastu nagu jaksas, ent maailma viies reket pani oma paremuse maksma.
Anett Kontaveit pingutas Simona Halepi vastu nagu jaksas, ent maailma viies reket pani oma paremuse maksma. Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA

Tennisemängija Anett Kontaveit näitas Miami Openi turniiril taas, et temas on ainest jõuda tunduvalt kaugemale ja maailma edetabelis kõrgemale, kui ta praegu on. Eesti esinumber pidas viis head matši ning vandus alla alles maailma viiendale reketile Simona Halepile, kaotades 3:6, 0:6. Kui Kontaveit oli enne seda mängu pidanud neli kohtumist, siis Halep vaid ühe, sest avaringis oli ta vaba.

Matši ajal ütles juhendaja Glenn Schaap Kontaveidile, et mängija ei kiirustaks ja mängiks punkte pikemalt. «See mul pigem vist ei õnnestunud,» vastas eestlanna naerdes. «Oli nagu oli täna.» Samas ei soovinud Eesti esireket ennast maha teha, sest läheb igale matšile võitlema ja ka võidumõtetega.

Koos treener Schaapiga on tennisisti sõnul tehtud selge samm edasi just füüsilise konditsiooni osas. «Alati saab veel paremini, aga tunnen end füüsiliselt väga hästi. Ideaalne oleks olnud, kui oleksin ka Halepi vastu olnud värske, kuid kindlasti on ses osas suur-suur areng toimunud: liigun paremini ja pean paremini vastu. Kõik on paremaks läinud, aga eks see võtab aega,» kinnitas mängija.

Lisaks on Halepi-suguste tippmängijate vastu edu saavutamine Kontaveidi sõnul miski, mis vajab veel harjumist. «Rasked mängud olid ja võtab harjumist ka, et selliste tippmängijate vastu raskeid lahinguid pidada. See ka määras.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles