Eesti meeste trio jõudis Prantsusmaa kõrgliigas veerandfinaali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Kreek Pariisi Volley trennis.
Ardo Kreek Pariisi Volley trennis. Foto: Tairo Lutter

Nädalavahetusega sai läbi meeste Prantsusmaa võrkpalli kõrgliiga põhiturniir, kus pääsme kohamängudele lunastasid nii Andri Aganits (Poitiers), Ardo Kreek (Pariisi Volley) kui Timo Tammemaa (Toulouse).

Pariisi Volley lõpetas põhiturniiri neljandana (38 punkti), Toulouse oli 32 silmaga kuues ning Poitiers 31 punktiga kaheksas. Kahe võiduni peetavad veerandfinaalseeriad saavad alguse järgmisel teisipäeval, 4. aprillil. Pariisi vastaseks on Ajaccio (põhiturniiril 35 punkti ja 5.), Toulouse kohtub Toursiga (45 ja 3.) ja Poitiers läheb vastamisi põhiturniiri 50 punktiga võitnud Chaumontiga, kirjutas Volley.ee.

Seejuures sai Pariisi meeskond põhiturniiri viimases voorus just tulevase vastasega jõudu katsuda. Võõrsil peetud ülimalt tasavägises mängus oli Kreegi võistkond parem 3:2 (24:26, 28:30, 25:23, 25:23, 15:13). Kolmes esimeses geimis mänginud rahvusmeeskonna temporündaja tõi seitse punkti. Rünnakul lõi ta 11 tõstest punktiks kuus ja lisaks üks edukas blokeering.

Toulouse sai võõrsil samuti võidurõõmu maitsta, kui Nantes mängiti üle 3:0 (25:21, 25:23, 25:20). Tammemaa sekkus kahes esimeses geimis vahetusest, ent punktiarvet ei avanud.

Suurima punktisaagi kogus kolmest Eesti temporündajast Aganits. Rünnakul 86 protsenti tõstetest (6/7) punktiks löönud palluri arvele jäi ka kaks edukat blokeeringut. Paraku pidi Poitiers aga võõrsil Narbonne'i 3:1 (25:17, 25:21, 19:25, 25:22) paremust tunnistama.

Meeste Prantsusmaa esiliiga kulmineerub saabuval laupäeval ja siis saab selgeks, kas Rennes (Kert Toobal) läheb play-off'i teise või kolmanda paigutusega. Esiliiga võidu ja automaatse koha tulevaks hooajaks kõrgliigasse on kindlustanud Tourcoing, kellel on kõik mängud peetud ja koos 49 punkti. Rennes hoiab viimase mängu eel 43 punktiga teist positsiooni, kuklasse hingab ja kohta ohustab Nancy (42 punkti).

Lõpp-positsioon mängib rolli selles, kas play-off'is minnakse vastamisi põhiturniiri kuuenda või seitsmendaga. Teise kõrgliigasse pääseja selgitavad välja esiliiga põhiturniiril teise kuni kaheksanda koha saanud võistkonnad, kellega liitub kõrgliigas 11. kohale jäänud Cannes'i klubi. Nädalavahetusel alistas Rennes 3:1 (27:25, 20:25, 25:18, 28:26) Saint-Quentini. Toobal ei mänginud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles