Video: jalgpallihuligaan ründas mängijat ning kohtumine katkestati

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elevandiluuranniku ja Senegali jalgpallimatš
Elevandiluuranniku ja Senegali jalgpallimatš Foto: THOMAS SAMSON/AFP

Pariisis peetud sõpruskohtumine Elevandiluuranniku ja Senegali jalgpallikoondiste vahel katkestati väljakule tormanud fännide tõttu. Neist üks ründas jalgpallurit.

Mängu 88. minutil, mil seis oli 1:1 viigis, tormasid mitmed fännid väljakule. Üks neist murdis ragbivõttega maha Senegali jalgpalluri Lamine Gassama. Mängijad jooksid väljakult minema ning kohtunik Tony Chapron otsustas mängu lõppenuks lugeda.

«See võinuks väga tõsiste tagajärgedega lõppeda,» kommenteeris kohapeal juhtunut tunnistanud L'Equipe’i ajakirjanik Herve Penot’. «Ma ei ütleks, et inimesed olid vägivaldsed, kuid kunagi ei tea, mis sellistes olukordades juhtuda võib. Kogu mängu korraldus oli täielik katastroof.»

Penot’ sõnul olid esimesed huligaanid väljakul juba 20 minutit pärast avavilet. Ka teise poolaja algus venis, sest mõned inimesed olid pääsenud väljakule. «Kohtunik ütles, et kui see veel korra juhtuma peaks, katkestab ta mängu,» ütles Penot’.

Tegu oli teise korraga viimase viie aasta jooksul, mil Senegali ja Elevandiluuranniku mäng fännide tõttu ära on jäänud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles