Valge Elevant ja üksik metrooliin: Rio olümpia olematu pärand (3)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

OLÜMPIA. Vaid seitse kuud pärast Rio de Janeiro olümpiamängude võõrustamist on brasiillased suurele spordipeole tagasi vaadates õnnetud. Seda mitte ainult seetõttu, et uhketest olümpiarajatistest on nüüdseks saanud tondilossid, vaid ka seepärast, et 31. olümpiamängudest ei suudetud maailmale maha jätta korralikku pärandit. «Meie suurimad hirmud on tõeks saamas. Näitame maailmale kohutavat eeskuju,» nentis üks Brasiilia tuntumaid spordikommentaatoreid Marcelo Barreto.

Kui Rio sai 2009. aastal mulluste olümpiamängude korraldusõiguse Chicago, Tokyo ning Madridi ees, ei osanud ilmselt keegi ennustada, kui masendavaks kujuneb seis ligikaudu pool aastat pärast suurt spordipidu. Olles kulutanud miljardeid dollareid, on Rio de Janeiro ja Brasiilia nii majanduslikus kui ka poliitilises kriisis, sest olümpiat varjutasid  korruptsioonijuhtumid ja majanduskriis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles