Usku taastava jalgpallikoondise vägev võit!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Horvaatia sõpruskohtumine 3:0.
Eesti-Horvaatia sõpruskohtumine 3:0. Foto: Raul Mee

Eesti saavutas eile oma jalgpalliajaloo ühe vägevama võidu, kui koduväljakul murti 3:0 maha 1998. aasta MM-pronks Horvaatia. Eestlased mängisid Balkani tippkoondisega juba 9. korda, alistada suudeti praegune Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu FIFA edetabeli 16. meeskond aga esimest korda.

Samas pingereas 119. positsioonil paiknev Eesti alustas kohtumist suurepäraselt, kui juhtima asuti juba 1. mänguminutil. Vastaste survestamine nende väljakupoolel tasus end kuhjaga ära ning 2014. aastal koondise kõige ilusama värava löönud ehk Hõbepalli võitnud Siim Luts avas kiirelt skoori.

«Seda, mis toimus, on isegi keerulisem öelda kui pärast mõnda kaotatud mängu,» oli peatreener Martin Reim kohtumise järel esmalt justkui nõutu. «Peame tugevate meeskondade vastu kannatama, olema kompaktselt koos. Väga hea meel, et lasime Horvaatial suhteliselt vähe ohtlikuks saada ja hoida neid väravast kaugel. Avavärava järel ei olnud meil enam otseselt kuhugi kiiret, me ei pidanud ilmaasjata teatud tsoone avama. Oli näha, et kui me ääreründajaid Janar Toometit ja Siim Lutsu liiga üles surusime, kasutati seda ruumi kohe ära. Aga selle järele ei olnud nüüd vajadust. Lõpuks ometi olime meie alguses teravamad kui vastane!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles