Ootamatult Messist ilma jäänud Argentina ei suutnud šokist taastuda ja kaotas (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argentiinlased ei suutnud võõrsil Boliiviat murda.
Argentiinlased ei suutnud võõrsil Boliiviat murda. Foto: Juan Karita/AP/Scanpix

Argentina jalgpallikoondis sai vaid loetud tunnid enne MM-valikmängu Boliiviaga teada, et meeskonna suurim staar Lionel Messi ei saa neid aidata. Messile määrati kohtuniku sõimamise eest neljamänguline võistluskeeld ja nii pidi ta valikkohtumist La Pazis kõrvalt vaatama.

Kõrgmäestikuõhus juhtus see, mis Boliivia kodumängudes sageli juhtunud - paberil kõvem Argentina ei suutnud kodumeeskonnale vastu hakata. Juan Arce ja Marcelo Martinsi tabamused tõid Boliiviale 2:0 võidu ja see lükkas argentiinlased valiksarja tabelis kuristiku äärele.

Argentina on nüüd viiendal kohal, mis ei tagaks enam 2018. aasta MMile otsepääset, vaid selle nimel tuleks heidelda Aasia tsooni viienda meeskonnaga. Hetkeseisuga oleks selleks Austraalia või Usbekistan. Ent ka viies koht pole veel kindel, sest lähim jälitaja Ecuador on kahe ning Peruu ja Paraguay nelja punkti kaugusel.

Peruu suutis kodus üllatada Uruguayd, saades 2:1 võidu. Carlos Sanchez viis küll külalised juhtima, ent Paolo Guerrero ja Edison Floresi väravad pöörasid Peruu kaotusseisu eduks. Uruguay lõpetas mängu kümnekesi, sest 76. minutil sai teise kollase kaardi Jonathan Urreca.

Olulise võidu sai Kolumbia, kes oli võõrsil tänu James Rodriguezi ja Juan Cuadrado väravatele üle viimased pool tundi kümnekesi mängima pidanud Ecuadorist. Ülikindlalt jätkab valiksarja selge liider Brasiilia, kes võitis kodus 3:0 Paraguayd. Väravate eest hoolitsesid Coutinho, Neymar ja Marcelo, lisaks eksis Neymar penaltil. Tšiili asus kodus Venezuela vastu juba 7. minutiks 2:0 ja 22. minutiks 3:0 juhtima ning võitis lõpuks 3:1.

Uruguay kaotus kinnitas ühtlasi ametlikult fakti, et Brasiilia on korraldajariigi Venemaa kõrval teine meeskond, kes taganud pääsme MMile. Käimasolevas valiksarjas vaid korra kaotanud brasiillased juhivad 33 punktiga kindlalt tabelit, ent nende selja taga hargneb ülipõnev heitlus. Neli vooru enne valiksarja lõppu mahuvad seitse järgmist meeskonda vaid kaheksa punkti sisse, otse MMile viivaid kohti on veel kolm pluss pääse play-off'i.

Jalgpalli MM-valiksari, Lõuna-Ameerika tsoon

  1. Brasiilia 33 punkti
  2. Kolumbia 24 p
  3. Uruguay 23 p
  4. Tšiili 23 p
  5. Argentina 22 p
  6. Ecuador 20 p
  7. Peruu 18 p
  8. Paraguay 18 p
  9. Boliivia 10 p
  10. Venezuela 6 p

Mängudega jätkatakse augustis ja enamik vooru kohtumisi on tabeliseisu vaadates ülitähtsad. Uruguay võõrustab Argentinat ja Tšiili Paraguayd, Ecuador mängib aga võõrsil Brasiiliaga.

Edasipääsu eest võitlejate allesjäänud kohtumised:

  • Kolumbia: Venezuela (võõrsil), Brasiilia (kodus), Paraguay (kodus), Peruu (kodus)
  • Uruguay: Argentina (kodus), Paraguay (võõrsil), Venezuela (võõrsil), 
  • Tšiili: Paraguay (kodus), Boliivia (võõrsil), Ecuador (kodus), Brasiilia (võõrsil)
  • Argentina: Uruguay (võõrsil), Venezuela (kodus), Peruu (kodus), Ecuador (võõrsil)
  • Ecuador: Brasiilia (võõrsil), Peruu (kodus), Tšiili (võõrsil), Argentina (kodus)
  • Peruu: Boliivia (kodus), Ecuador (võõrsil), Argentina (võõrsil), Kolumbia (võõrsil)
  • Paraguay: Tšiili (võõrsil), Uruguay (kodus), Kolumbia (võõrsil), Venezuela (kodus)
Juan Carlos Arce (vasakul) ja Marcelo Martinsi väravad tõid Boliiviale võidu Argentina üle. FOTO: Victor R. Caivano/AP/Scanpix
Juan Carlos Arce (vasakul) ja Marcelo Martinsi väravad tõid Boliiviale võidu Argentina üle. FOTO: Victor R. Caivano/AP/Scanpix Foto: Victor R. Caivano/AP

USA samuti raskustes

Kesk-Ameerika ja Kariibi mere saarte tsoonis on püstihädas USA, kes tegi viimati võõrsil 1:1 viigi Panamaga. Valiksarja juhib kindlalt Mehhiko, kes alistas võõrsil 1:0 Trinidadi ja Tobago, kolmandas mängus tegid Honduras ja Costa Rica 1:1 viigi. USA on neljast mängust saanud neli punkti ja hetkeseisuga pääseksid nad vaid maailmajagude vahelisse play-off'i, kus neile tuleks vastu Okeaania tsooni parim meeskond ehk ilmselt Uus-Meremaa. MM-pääsmetes on praegu lisaks Mehhikole kinni Costa Rica ja Panama, kuid punktivahed on väikesed ja mänge ees veel hulgaliselt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles