Pöörane plaan: kurjategijad tahtsid röövida vormelilegendi surnukeha (2)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enzo Ferrari.
Enzo Ferrari. Foto: Personalities/©UPPA / TopFoto / Scanpix

Itaalia ametivõimud nurjasid kuritegeliku rühmituse pöörase plaani – nimelt taheti Modenast röövida vormelilegendi Enzo Ferrari surnukeha ja selle eest siis lunaraha nõuda.

Kuritegelik rühmitus kavatses varastada Ferrari asutaja säilmed San Cataldo surnuaial asuvast viimsest puhkepaigast, kirjutab portaal Motorsport.com. Narkokuritegude ja relvahangeldamisega seostatud rühmitus paiknes Sardiinias Orgosolos, ent nende rakukesi leidus ka Emilias, Lombardias, Veneetsias ja Toskaanas. Võimud vahistasid üle Itaalia 34 inimest, operatsioon viidi läbi 300 sõjaväelase ja politseiniku abiga.

Kurjategijad tahtsid röövida 1988. aastal 90-aastasena surnud Ferrari kirstu ning peituda seejärel Apenniini mägedesse, nõudes Ferrari perekonnalt või firmalt lunaraha. Üks kambaliige oli juba valmis töötanud rööviskeemi, plaanides kasutada kahte autot ja kaubikut. Õnneks sekkusid maffiakuritegusid uurivad ametivõimud enne, kui kurikaelad jõudsid vormelilegendi hauda rüvetada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles