Usust, Kostjast ja ühisest hingamisest (2)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis
Eesti jalgpallikoondis Foto: Raul Mee

Seljavõiduga Horvaatia üle taastas Eesti jalgpallikoondis peale eneseusu ka kõigi eestlaste usu sellesse, et eestlased oskavad ikkagi jalgpalli mängida. Pärast Magnus Pehrssoni lahkumissaagat ja Brüsselis saadud 1:8 sauna oli see usk kõvasti vankuma löönud. Hea küll, paljude pühapäevafännide meel ongi väga heitlik, kuid peatreener Martin Reim vajas hädasti töörahu. Teisipäevaõhtune võit selle loodetavasti ka toob. Lilleküla tribüünidelt kaikunud spontaanne «Eesti, löö neljas veel!» näitas, et vajadusel seistakse koondise selja taga kaljuna. Juunis Belgia vastu kulub selline tugi meeskonnale ära rohkemgi kui muidu.

«Ei saa me läbi Kostjata­» – nii on viimastel aastatel pahatihti kõlanud Eesti ründemängu resümee. Kohtumine Horvaatiaga näitas, et saame tegelikult küll. Jah, Vassiljev tuli platsile ning lõi peagi viie minuti jooksul ise värava ja andis väravasöödugi, kuid Eesti ründemängul polnud ka enne seda viga. «Peame olema valmis ka mängudeks, kus mingid mängijad puuduvad – saime võimaluse seda katsetada,» märkis Reim pärast kohtumist tabavalt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles