2000 eurot on ka raha

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasaraheitja Anna Maria Orel on üks toetuse saajatest.
Vasaraheitja Anna Maria Orel on üks toetuse saajatest. Foto: Anna Maria Orel / Facebook

Eesti Olümpiakomitee (EOK) jätkab suunda, kus tippsportlasi ja noori toetatakse erinevatel alustel. Esimesel juhul jagatakse suuremaid summasid pigem vähestele, nooremate puhul kehtib põhimõte: kõigile midagi.

Päris igaüks raha muidugi ei saa, aga eile kinnitati 89 olümpiaaladega tegelevat noort, kellele antakse treeningutoetuseks 2000 eurot aastas. Tuntumatest 14–22-aastastest noorsportlastest on nimekirjas kergejõustiklased Johannes Erm, Anna Maria Orel, Hans-Christian Hausenberg, Robin Nool, tennisist Mattias Siimar ning ujujad Maria Romanjuk ja Kertu Ly Alnek.

Keda aga pole? Talisportlasi. Põhjusena tõi EOK tippspordikomisjoni esimees Tõnu Tõniste välja, et talialad lähevad uuele toetussüsteemile üle alles pärast 2018. aasta Pyeongchangi taliolümpiat. Suvealade puhul läks uus süsteem käima pärast Riot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles