Järelvaadatav: Narva Trans alistas Viljandi dramaatilisest penaltist

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli meistriliigas alistas Narva Trans ülidramaatilises kohtumises üleminutite väravast Viljandi Tuleviku 2:1.

Trans läks mängu kohtumise 69. minutil Artjom Škinjovi väravast juhtima, kuid Kristen Kähri värav 86. minutil viigistas seisu. Kähr parandas sellega oma eksimuse avapoolajast, mil ta ei suutnud penaltit realiseerida.

Viljandi fännide ja mängijate südamed murdis sisuliselt viimasel sekundil nende vastu määratud penalti, mille realiseeris Ilia Ferapontov.

«Näitasime, et suudame mängida, aga kahju, et lõpp selline oli. Ise me ei realiseerinud oma võimalusi ära. Tõesti kahju, et see kaotus selliselt tuli,» võttis meistriliiga debüütvärava löönud Kähr mängu kokku.

Avapoolajal Kähri penalti tõrjunud Artur Kotenko jäi penaltitõrjet kommenteerides salapäraseks. «See on minu isiklik saladus ning ma ei hakka täpselt rääkima, kuidas ma selle penalti tõrjusin. Tähtis on see, et mängisime lõpuni ning saime teenitud võidu.»

Teises lõppenud mängis alistas Sillamäe Kalev võõral väljakul 3:1 Pärnu Vapruse. Kaks väravat sai kirja Maksim Lipin, korra oli täpne Aleksandr Volkov. Pärnu auvärava lõi teisel üleminutil Ronaldo Tiismaa.

Enne mängu:

Kui tunamullu viimati kõrgliigas vastamisi oldi, sai Tulevik avamängus Transilt kätte viigi, ülejäänud kolm kohtumist pööras piirilinna meeskond aga enda kasuks. Korra on Tulevik tänavu samas juba idavirulaste selja prügiseks teinud, kui avavoorus alistati Sillamäe Kalev 1:0.

Saunapäev ja kaotatud võtmemees

Viimane mäng Infoneti vastu läks Tulevikul nii rappa kui minna sai – esmalt lasti avapoolajal endale viie minutiga lüüa kolm väravat, teisel poolajal lisandus veel kaks ning tagatipuks sai üks Viljandi olulisemaid mängumehi Indrek Ilves punase kaardi. Samas on tagasi kaitsja Gerdo Juhkam, kes jäi mängukeelu tõttu eelmisest kohtumisest eemale.

Kes lööb väravaid?

Trans võib rõõmustada selle üle, et mõlemad uued ründajad on kolme vooruga juba jala valgeks saanud. Kui Dzmitri Koub hiilgas avavoorus kübaratrikiga, siis Ilja Ferapontov avas isikliku väravatearve eelmises voorus Tartu Tammeka vastu ja tõi Transile viigipunkti. Lisaks on karistuslöökide löömise oskust näidanud poolkaitsja Deniss Poljakov. Tulevik peab Ilvese puudumisel vaatama ennekõike Kassimhan Talasbajevi, Rainer Peipsi ja Kristen Kähri suunas.

Kellel pilku peal hoida?

Transi poolel tasub lisaks juba mainitud ründeduole jälgida noore Ioan Jakovlevi tegemisi. Tuleviku jaoks sõltub palju sellest, kuidas kaitseliin eesotsas väravavahi Karl-Romet Nõmmega eelmise vooru suurest kaotusest vaimselt üle saab. Nõmmel polnud Infoneti löödud viiest väravast üheski suurt süüd ning heal päeval on ta mees, kes võimeline meeskonnale üksi punkte päästma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles