Järelvaadatav: Kotsari ja Lõuna-Carolina imeline teekond lõppes poolfinaalis (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpallur Maik-Kalev Kotsar ja Lõuna-Carolina ülikooli korvpallimeeskond kaotasid NCAA finaalturniiri poolfinaalis ülitugevale Gonzagale 73:77. Väljakult neljast viskest kaks tabanud Kotsari arvele jäi neli punkti, kolm lauapalli, kaks korvisöötu ja kaks vaheltlõiget, samuti tegi ta kaks isiklikku viga.

Avapoolaja võitis Gonzaga 45:36, Kotsar jõudis esimese 20 minutiga visata kaks punkti, võtta kaks lauapalli, anda kaks korvisöötu ja teha ühe vaheltlõike. Teise poolaja keskpaigaks jäädi koguni 14-punktilisse kaotusseisu, ent tehti siis omakorda 14:0 spurt ja jõuti viigini. Seejärel libises Gonzaga aga uuesti paari punktiga eest ja alla kahe punkti Lõuna-Carolina enam vahet ei saanud. Mängida jäi 2,2 sekundit, kui Killian Tillie tabas mõlemad vabavisked ja kindlustas sellega Gonzagale finaalipääsu.

Lõuna-Carolinale tõi P. J. Dozier 17 punkti, väljakult 12 viskest neli tabanud Sindarius Thornwell lisas 15 punkti ning Chris Silva viskas 13 punkti ja võttis 13 lauapalli. Gonzaga poolel oli 23 punktiga üleplatsimees Nigel Williams-Goss, Zach Collins lisas 14, Przemek Karnowski 13 ja Jordan Mathews 12 punkti.

Enne mängu:

Praeguseks on Kotsar ja Lõuna-Carolina jõudnud märtsihullusel finaalturniirile ehk nelja parema sekka. Enne seda oli kooli suurim saavutus pääs kaheksandikfinaali ja viimati saadi sellega hakkama 1973. aastal.

Käimasoleval märtsihullusel sai Lõuna-Carolina viimati magusa 77:70 võidu neljanda paigutusega Florida Gatorsi üle. Enne oli 7. asetusega eestlase ülikool konkurentsist lükanud 2. paigutusega Duke’i ja 3. asetusega Baylori. Poolfinaalis ootab Lõuna-Carolinat ees juba ees tabelipoole kõige tunnustatum meeskond Gonzaga Bulldogs.

Viimases võidumängus Florida Gatorsi üle oli Kotsar üks põhitegijatest. Ta viskas 12 punkti ning tabas 1.55 enne mängu lõppu üliolulise viske, mis viis Lõuna-Carolina 67:63 ette. «Tundsin viske sooritamise hetkel, et see läheb sisse. Ega mul ei jäänud muud midagi üle kui see vise võtta,» ütles 20-aastane Kotsar pärast pressikonverentsil.

Loe veel:

Eesti korvpalli valge laev

Ameeriklasest kolumnist: Kotsari tähetund on ka Eesti tähetund

Imeline Maik-Kalev Kotsar tõusis Tuhkatriinu-loos kandvasse rolli

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles