Federeri suurepärane aasta: 17 võitu ja vaid üks kaotus

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer rõõmustamas Indian Wellsi turniirivõidu üle.
Roger Federer rõõmustamas Indian Wellsi turniirivõidu üle. Foto: Jayne Kamin-Oncea/USA Today Sports/Scanpix

Miami tenniseturniiril on jätkuvalt heas hoos vanameister Roger Federer, kes juba aasta esimese suure slämmi turniiri võiduga Austraalias tõestas, et temas on veel jaksu kõrgete kohtade eest võidelda.

Märtsi alguses võitis šveitslane väga kõrgetasemelise turniiri Indian Wellsis. Miamis on 35-aastane Federer jõudnud poolfinaali, kus kohtub Eesti aja järgi täna öösel Nick Kyrgiosega.

Eelmisel aastal oli Federer hädas vigastusega ning käis põlvelõikusel ning langes edetabelis kolinal ja alustas seda aastat 17. positsioonilt. Nüüdseks on ta kerkinud kuuendaks. Sel hooajal on ta pidanud 17 mängu ning kaotanud vaid ühe. Kõige kaugem on Federer ühe kaotusega vastu pidanud 2005. aastal - 35 mängu.

Ta ütleb, et püüab mängus kohati mõelda nagu laps. «Peab olema ettevaatlik, et mäng ei muutuks liiga konservatiivseks. Vahel on hea, kui su mõtlemine on nagu noorel inimesel ja lihtsalt lähed ja mängid. Püüan alati leida tasakaalu korrektse tennise ja selle vahel, et hoian oma mõtlemise noorena, nii juhtuvad suured asjad,» ütles ta ESPNi vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles