Rennisõidu treener: tipptaseme saavutamine on Kelly puhul tundide küsimus

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru osales sel hooajal kahel rennisõidu võistlusel. Juunioride MMil Crans-Montanas sai ta oma soorituse eest kaela kuldmedali.
Kelly Sildaru osales sel hooajal kahel rennisõidu võistlusel. Juunioride MMil Crans-Montanas sai ta oma soorituse eest kaela kuldmedali. Foto: Sander Ilvest

Kelly Sildaru on praeguseks juba kahekordne X-mängude võitja pargisõidus, kahekordne hõbemedalist X-mängude Big Airi hüpetes ning juunioride maailmameister rennisõidus. Kahel esimesel alal ongi ta juba absoluutne maailma tipp ja kolmandas on 15-aastane eestlanna sinna teel. Olümpiamängude kavas on nimetatutest pargi- ja rennisõit. Viimases on Sildarud näpunäiteid saanud ka nimekalt prantslaselt Greg Guenet’lt, kes on Kellyst loomulikult vaimustuses.

Kelly ja tema treenerist isa Tõnis Sildaru on Prantsusmaa koondise juhendajale trennidest videoid saatnud ning nende põhjal väärt nõuandeid saanud. Omavahel kohtuti näost näkku viimati jaanuari lõpus Aspeni X-mängudel, kus ka juttu puhuti ja asju arutati.

«Pargi- ja rennisõidus on trikid tegelikult ju täpselt samasugused,» sõnas Guenet Postimehele. «Kõige olulisem on lihtsalt kohaneda renni seinaga, kust hüppeid sooritatakse. Tuleb mõista renni olemust, tunnetada rada ja harjuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles