Mart Seim on EMi eel uudses olukorras

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Seim Võrus Eesti meistrivõistlustel.
Mart Seim Võrus Eesti meistrivõistlustel. Foto: Kristjan Teedema

Viimastel aastatel Eesti parimate sportlaste sekka kerkinud tõstja Mart Seim on saavutanud hooaja esimese vormitipu – täpselt nädala aja pärast ehk 8. aprillil jagavad üliraskekaalutõstjad Horvaatias Splitis EM-medaleid. Tänavune tippvorm on Seimil rihitud küll aasta lõpus Anaheimis toimuvale MMile, kuid ka EMi eel on mees sarnases füüsilises valmisolekus nagu viimastel tiitlivõistlustel. Siiski on ta enda jaoks veidike uudses olukorras.

Tõstmine on läbi aegade olnud ala, kus sportlased just tihti areenile ei astu. Nii on ka Seim tunnistanud, et ideaalses olukorras sooviks ta maksimaalseks pingutuseks valmistuda ikka kuni pool aastat.

«Ma ei ole kunagi läinud ainult kolme kuu pikkuse ettevalmistuse pealt võistlusele. Nüüd tuleb seda teha,» tunnistas Seim, et ta on oma võimete osas ka ise veidi äraootaval seisukohal. «Rio olümpiamängude järel läksin liiga hoogu ja pingutasin trenniga üle. Seetõttu tulid igasugused pisivigastused. Viimased kolm kuud on olnud nüüd sellised, kus enesetunne on hea.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles