Endine maailma esireket Šarapovast: muidugi kukkus ta jooma, ta on ju venelane

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova
Maria Šarapova Foto: AARON FAVILA/AP

1973. aastal maailma tennisedetabeli kõrgeimas tipus olnud rumeenlane Ilie Năstase andis venelanna Maria Šarapova ausale ülestunnistusele karmi hinnangu.

Meldooniumi tarvitamise eest esialgu kaheaastase võistluskeelu saanud Šarapova karistus vähendati spordikohtus küll 15-kuuliseks, ent pikalt tenniseväljakutelt eemal olemine jättis venelannale jälje. «Jõin viimase aasta jooksul rohkem alkoholi kui terve elu jooksul,» ütles 29-aastane tennisist.

Alkoholi ei hakanud ta tarvitama depressioonist, vaid seetõttu, et tal oli lihtsalt rohkem aega. «Mul oli lõpuks sotsiaalne elu,» ütles ta ajakirjale Vogue. Năstase pakkus aga väljaandele EVZ omapoolse põhjenduse, miks Šarapova alkoholi poole vaatas.

«Kui sa ei saa mängida, siis oled mõistagi depressioonis. Mida sel ajal ikka muud teha kui juua. Ta on ju venelane ning venelased ei suuda alkoholile vastu panna,» ütles Rumeenia tenniselegend.

Ilie Năstase. Foto: Tommy Hindley/ Professional Sport 
Ilie Năstase. Foto: Tommy Hindley/ Professional Sport Foto: Tommy Hindley / Professional Spo/
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles