Kaidi Kivioja hooaja avastart ebaõnnestus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidi Kivioja Rio olümpial.
Kaidi Kivioja Rio olümpial. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Triatleet Kaidi Kivioja tänavuse hooaja esimene võistlusstart Euroopa karikaetapil Quarteiras ülemäära suuri emotsioone ei pakkunud. Olümpiadistantsi ajaga 2:06.12 läbinud Kiviojale oli 16. koht ilmselgelt pettumuseks.

Pärast pikki ja raskeid treeninglaagreid Tenerifel ja Benidormis puudus Kivioja soorituses vajalik teravus. Talvel ujumisega küll tublisti vaeva näinud eestlanna ei suutnud tugevates ookeanilainetes esimeses suures grupis püsida ning kaotas vees parimatel enam kui minuti ja 20 sekundiga. Ujumises osutus Kiviojast nobedamaks ka teine eestlasest startinu, Katrin Zaitseva.

30. kohalt tõusu alustanud ning suurt jälitajate gruppi vedanud Kiviojal seekord ratta- ja jooksurajal suurt imet korda saata ei õnnestunud ning eestlanna rahuldus finišis ajaga 2:06.12, saades tagasihoidliku 16. koha. Võitjale Sophie Goldwellile kogunes olümpiadistantsi peale kaotust üle kuue minuti. «Tänane võistlus ei läinud päris nii, nagu olin lootnud ja 16. koht ei ole kindlasti miski, millega rahul olla. Aga reaalsus on see, et ma polnud selleks võistluseks spetsiaalselt valmistunud ja läksin võistlema suurte koormuste pealt. Tähtsamad stardid on ees mai alguses, kus on vaja tehtud töö realiseerida,» kommenteeris Kivioja hooaja avavõistlust.

Järgmised võistlusstardid ootavad 24-aastast eestlannat ees juba kuu aja pärast, mil teisel pool maakera avaneb triatlonimaailma paremikuga võimalus mõõtu võtta Chengdu maailmakarikaetapil Hiinas ning kõrgetasemelisel MM-sarja etapil Yokohamas.  

Quarteiras elu teisel Euroopa karikaetapil võistelnud Katrin Zaitseva ületas lõpujoone 29. naisena. Ajaga 2:11.53 lõpetanud Zaitseva suutis Kiviojaga ühes grupis püsida kuni jooksuetapi alguseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles