Kas Vettel ja Hamilton pakuvad lõpuks suure lahingu?

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel ja Lewis Hamilton 2009. aastal.
Sebastian Vettel ja Lewis Hamilton 2009. aastal. Foto: YOSHIKAZU TSUNO/Scanpix

VORMEL-1. Viimane kümnend F1 sarjas on kulgenud peamiselt kahe mehe taktikepi all: üheksast väljajagatud meistritiitlist koguni seitse on omavahel ära jaganud Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel. Ometi pole kahe suure sõitja vahel tekkinud nii tulist duelli, kui mäletatakse varasemast minevikust mitme teise sõitjapaari vahel, kuid hooaja avaetapp Austraalias andis vormelisõpradele lootust, et ehk saab sel hooajal viimaks näha tõeliselt intrigeerivat vastasseisu. 

29-aastane Vettel ja 32-aastane Hamilton on osalenud kuninglikus võidusõidusarjas alates 2007. aastast. Kui britt hakkas oma debüütaastal kohe sõitma McLareni meeskonnas, siis sakslane sai Toro Rossi põhisõitjaks poole hooaja pealt, kui Scott Speedi asemel anti talle võimalus. Edukamaks kujunes Hamiltoni hooaeg, ta kogus 109 punkti ja jäi MM-tiitli võitnud Kimi Räikkönenist maha vaid ühe silmaga.

Juba järgmisel hooajal võttis aga Hamilton selle, mis talle kuulus, ja tuli sõitjate üldarvestuses võitjaks. Vettel lõpetas hooaja küll kaheksanda kohaga, kuid hooaja viimasel etapil oli just tema osaline pingelises võidusõidus, mis oleks võinud Hamiltonile tiitli maksta. Nimelt pidi McLareni mees üldvõidu tagamiseks saama koha esiviisikus ja just sellel positsioonil britt ka finišeeris, kuid just Vettel oli see, kes suutis etapi lõpufaasis konkurendi eksimuse ära kasutada ja tema ees neljandaks tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles