Järelvaadatav: Põhja-Carolina ülikool tegi vigade paranduse ning tuli kuuendat korda NCAA meistriks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

NCAA üliõpilasmeistriks krooniti tänavu Põhja-Carolina Tar Heelsi meeskond, kes alistas finaalis 71:65 poolfinaalis Maik-Kalev Kotsari koduülikoolist jagu saanud Gonzaga Bulldogsi tiimi. Kui esimese poolaja järel juhtis kohtumist kolme punktiga (35:32) Gonzaga, siis teine poolaeg kuulus skooriga 39:30 võitjameeskond Põhja-Carolinale.

Ülikooli ajaloos kuuendat korda üliõpilasmeistriks tulnud Põhja-Carolina meeskonna eest viskas Joel Berry II 22 punkti, Justin Jackson lisas 16 ning Isaiah Hicks 13 silma, võttes lisaks ka üheksa lauapalli. Gonzaga parimana tõi Nigel Williams-Goss 15 punkti ning üheksa lauapalli, Josh Berkins viskas 13 ja Przemek Karnowski, Jonathan Williams ning Zach Collins võrdselt üheksa silma. Seejuures tegi Põhja-Carolina võrreldes eelmise aastaga vigade paranduse, sest mullu kaotati ihaldatud tiitel viimase sekundi viske tõttu ning saadi 74:77 kaotus Villanovalt. 

Enne mängu:

Gonzaga alistas poolfinaalis Maik-Kalev Kotsari koduülikooli Lõuna-Carolina Gamecocksi 77:73. Põhja-Carolina oli teises poolfinaalis 77:76 üle Oregon Ducksist.

Finaal peetakse Eesti aja järgi teisipäeval kell 04.05. Mängust näitab otseülekannet nii Postimees.ee kui ka Kanal 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles