Kotsari tiimi põhitegijad lahkuvad, pikki tuleb juurde

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maik-Kalev Kotsar (keskel) jääb Lõuna-Carolina ülikooli, Duane Notice'i (vasakul) ja Sindarius Thornwelli ülikoolikarjäär on läbi.
Maik-Kalev Kotsar (keskel) jääb Lõuna-Carolina ülikooli, Duane Notice'i (vasakul) ja Sindarius Thornwelli ülikoolikarjäär on läbi. Foto: TOM PENNINGTON/AFP/SCANPIX

KORVPALL. Maik-Kalev Kotsari kodukooli Lõuna-Carolina ülikooli meeskonna fännid ei unusta 2017. aasta kevadet iialgi. Jõuti ju ülikooli korvpallimeeskonna ajaloos esimest korda NCAA finaalturniiril nelja parema hulka, kus jäädi poolfinaalis alla Gonzagale. Ometi pole liiga vara vaadata ette juba sügisesse, kui South Carolina Gamecocks alustab uut hooaega märkimisväärselt uuenenud koosseisuga.

20-aastane ja 208 cm pikkune Kotsar sai juba oma esimesel ülikooliaastal platsile keskmiselt 24 minutiks. Eestlase roll peaks kõikide märkide järgi suurenema. Esiteks lahkub tiimist mitu senist põhitegijat, sealhulgas liider Sindarius Thornwell, ja teiseks võiks oodata Kotsar loomulikku arengut. Samas läheb pikkade seas konkurents tihedamaks.

Lisaks lõppenud hooajal keskmiselt 21,4 punkti visanud 196 cm pikkusele Thornwellile sai neli ülikooliaastat täis ka teisel tagaliini olulisel lülil Duane Noticeʼil ja rollimängijal Justin McKiel.

Küsimärgid on South Carolinas teise aasta lõpetanud mängujuhi PJ Dozieri kohal. Kui ta jääks South Carolinasse, saaks temast meeskonna uus liider, aga 20-aastase Dozieri vastu on huvi tuntud ka NBAst. Uudisteagentuuri AP teatel arutab Dozier enne otsuse tegemist oma tulevikku esmalt perekonna ja siis South Carolina peatreeneri Frank Martiniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles