Postimees Itaalias: Kelly Sildarut ootab MMi rajal täiesti uudne üllatus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru on X-mängudel ikka näidanud reilidel kõrget taset. Selleks, et tase oleks jätkuvalt kõrge, siis tuleb aga oskusi lihvida. Neid lihvides tuli eelmisel nädalal Soomes ette aga kukkumine, mis lõppes langluumurruga.
Kelly Sildaru on X-mängudel ikka näidanud reilidel kõrget taset. Selleks, et tase oleks jätkuvalt kõrge, siis tuleb aga oskusi lihvida. Neid lihvides tuli eelmisel nädalal Soomes ette aga kukkumine, mis lõppes langluumurruga. Foto: Phil Ellsworth / ESPN Images

Märtsi lõpus freestyle-suusatamise juunioride MMil rennisõidus kuldmedali võitnud Kelly Sildaru asub sel nädalal Chiesa in Valmalencos medalijahile oma trumpalal pargisõidus. Täna tegi Kelly esmakordselt võistlusrajaga tutvust ja vähemalt üks element on selline, millega ta varasemalt ei ole kokku puutunud.

Kui hüpped on väiksemad, millega tavapäraselt tuleb rinda pista, siis reilid on ikka reilid ja seal on eestlanna alati osav. Väikese vimka on korraldajad siiski visanud. Rajal tuleb sportlastel teha 90-kraadine pööre. «Varem ei ole mul võistlustel midagi sellist ette tulnud,» tõdes Kelly, et tegemist on küll uudse, kuid täiesti ületatava väljakutsega

Nimetatud pööre on sel rajal olnud ka eelnevatel aastatel, kuid nüüd on sinna pandud lihtsalt reil juurde. «Eelnevatel aastatel olevat enne pööret olnud hüpe. Kuna paljud kukkusid, siis tehti muudatus,» avaldas Kelly treenerist isa Tõnis, kuidas praeguse olukorrani jõuti.

Rajaga tutvusmise järel võis Kelly tõdeda, et seekordses trennis tal hooga probleemi ei olnud.

Pargisõidu eelvõistlused ja finaal on kavas neljapäeval, 6. aprillil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles