Mõru viik: Liverpool ja Klavan mängisid Bournemouthi vastu edu maha

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan.
Ragnar Klavan. Foto: Jason Cairnduff/REUTERS/SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavani koduklubi Liverpool võõrustas Inglismaa jalgpalli kõrgliigas Bournemouthi ja leppis 2:2 viigiga. Klavan naasis Joel Matipi seljahäda tõttu Liverpooli algkoosseisu ja tegi kaasa kogu kohtumise. Eestlasel tekkis lisaminutitel ka hea võimalus Liverpoolile võit tuua, aga tema pealöögi suutis Bournemouthi väravavaht Artur Boruc püüda.

Kohtumist läks juhtima Bournemouth, kui 7. minutil kasutas Georgino Wijnaldumi halva tagasisöödu väravavahile Simon Mignolet'le ära Benik Afobe. Philippe Coutinho 40. ja Divock Origi 59. minuti tabamused viisid Liverpooli küll 2:1 ette, aga viimane sõna jäi siiski Bournemouhi ründajale Joshua Kingile.

Norra koondislane keerutas end 87. minutil ümber Klavani ja tegi seisuks 2:2. Sealjuures pettis King Klavani nii osavalt ära, et eestlane ei saanud korraks üldse aru, kus vastane on.

Liverpool on nüüd 31 mänguga kogunud 60 punkti ja sellega ollakse tabelis kolmandal kohal. Liider London Chelsea alistas kolmapäeval 2:1 Manchester City ja neil on koos 72 punkti. Teisel kohal on Tottenham 65 silmaga. Halb uudis Liverpooli jaoks on see, et nii Chelseal ja Tottenhamil kui ka teistel lähikonkurentidel on mänge vähem peetud.

Näiteks neljandal kohal paikneval Manchester Cityl on 30 mänguga kogutud 58 silma ja viiendal kohal oleval Londoni Arsenalil on 29 mänguga kirjas 54 silma. Arsenaliga sama seis on ka Manchester Unitedil.

Enne mängu:

Liverpoolil on hooaja lõpusirgel rohelt probleeme vigastustega. Kindlasti jäävad mängust eemale kolm põhikoosseisu mängijat – Adam Lallana, Jordan Henderson ning Sadio Mane. Võimalik, et mängu tuleb platsi kõrvalt vaadata ka poolkaitsjal Emre Canil ning keskkaitsjal Matipil.

Mõlemad mängijad said viga laupäevases derbimängus Evertoniga. Kui Matip kurdab seljavalu üle, siis Canil on terve keha valus. «Emre sai kõvasti vatti ning tal valutab igalt poolt. Tal on terve keha sinikaid täis,» ütles Liverpooli peatreener Jürgen Klopp.

«Joeli vaevab aga seljaprobleem. Enne (eilset) treeningut käis ta arsti juures ning eks näis, mis saab. Usun, et temaga on kõik korras,» jätkas Klopp.

«Me ei mõtle neile mängijatele, kes ei saa mängida. Me mõtleme sellele, mida me saame teha mängus. Ma ei mäleta viimast korda, mil kõik mängijad olid terved – kogu aeg on meil probleeme olnud. Mängu koosseis on sarnane eelmise mänguga, kuid mitte päris sama. Meil on erinevaid võimalusi. Saame tuua kogemust, saame tuua ka noorust,» jättis Klopp võimalused lahti.

Liigatabelis on Liverpool 59 punktiga kolmandal kohal, Bournemouth hoiab 34 silmaga 14 kohta. Eelmisel korral, kui meeskonnad kõrgliigas omavahel vastamisi olid, võitis mängu Bournemouth 4:3. Sealjuures löödi võiduvärav kolmandal üleminutil. Klavan tolles mängus platsile ei pääsenud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles