Eestlasest võib saada rahvusvahelise alaliidu president

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabe
Kabe Foto: Ants Liigus

1.-17. oktoobrini Tallinnas peetavate rahvusvahelise kabe maailmameistrivõistluste ajal toimub Maailma Kabeföderatsioon (FMJD) korraline üldkogu, kus 65 liikmesriigi esindaja poolt valitakse föderatsioonile uus president. Eesti Kabeliit esitas presidendikandidaadiks Janek Mäggi ning finantsjuhiks Aare Haraku.

«Oleme Janekiga koos töötanud kümme aastat – alates 2007. aastast, mil ta valiti Euroopa Kabekonföderatsiooni (EDC) presidendiks,» rääkis Maailma Kabeföderatsiooni praegune president Harry Otten.

«EDC on kindlasti maailma juhtiva kontinendi konföderatsioon ning Janek on selle presidendiks tagasi valitud kaks korda. Toetan Janeki kandidatuuri ning soovin koos temaga jätkata uues juhatuses,» jätkas Otten.

Otten on FMJDi presidendina tegutsenud alates 2009. aastast. Otten teatas, et ei kavatse peale ametiaja lõppu enam uuesti kandideerida. Kui Mäggi osutub presidendivalimistel valituks, astub ta Euroopa Kabekonföderatsioon (EDC) presidendi kohalt tagasi ja EDC peakontor kolib Eestist ära. Maailma Kabekonföderatsioon hakkab siis oma peakontorit jagama Tallinna ja Amsterdami vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles