Barcelona ja Panathinaikos pakkusid meeletu duelli

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panathinaikose peatreener Zeljko Obradovic ja Barcelona liider Juan Carlos Navarro.
Panathinaikose peatreener Zeljko Obradovic ja Barcelona liider Juan Carlos Navarro. Foto: AFP / Scanpix

Korvpalli Euroliiga veerandfinaalide avamängud pakkusid uskumatuid lõpplahendusi – Barcelona ja Panathinaikos etendasid meeletu lõpuga trilleri, Olympiacos alistas aga Siena Montepaschi koguni 48 punktiga!

Tõeliselt vägev heitlus rullus tuhandete fännide ees Barcelonas, kus kohalik meeskond oli suurema osa mänguajast Panathinaikose vastu tagaajaja osas. Lõpu eel pääses Barcelona juhtima, ent Dimitris Diamantidise imeline kolmene vähendas kaheksa sekundit enne lõppu vahe kahepunktiliseks 82:80.

Mõni hetk hiljem seisis vabaviske joonel Barcelona üks liidreid Juan Carlos Navarro, ent kindla käega mees tabas kahest üritusest vaid ühe. Panathinaikose mängijad said palli ja Diamantidis tormas sellega vastaste korvi suunas, kui Victor Sada peatas ta ebasportliku veaga. Lõpuni jäi pisut alla kahe sekundi.

Diamantidis tabas mõlemad vabavisked ja tema kätte sokutati pall ka viimaseks viskeks, kuid raskest positsioonist teele saadetud pall ei jõudnud korvirõngani – 83:82 Barcelonale.

Navarro oli võitjate parim 13 punktiga, vanameister Jaka Lakovic ja Erazem Lorbek lisasid kumbki 12 silma. Diamantidis viskas Panathinaikose kasuks 26 punkti.

Caja Laboral alistas kodus Tel Avivi Maccabi 76:70 (Barac 17 – Hendrix 16), Madridi Real oli aga 71:65 üle Valenciast (Tomic 14 – De Colo 15).

Euroliiga veerandfinaali kohta omapärast korvpalli pakuti Pireuse Olympiacose ja Siena Montepaschi vahelises kohtumises. Kreeka suurklubi võitis poolaja 47:9 (!) ja kogu kohtumise 89:41. Itaalia klubi kahepunktivisete tabavus oli kõigest 19,5%, kolmeste vastav näitaja oli aga 20.

Kolme võiduni peetavate veerandfinaalide teised kohtumised peetakse neljapäeval.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles