Kuidas kohtunikud Sildaru ja tema konkurente ikkagi hindavad?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Freestyle-suusatamise kohtunikud juunioride MMil tööhoos.
Freestyle-suusatamise kohtunikud juunioride MMil tööhoos. Foto: Madis Kalvet

Ilus kevadilm toob ikka kaasa üllatusi. Freestyle-suusatamise juunioride MMil Chiesa in Valmalencos Kelly Sildaru treeningut vaatama minnes võis näha hoopis poiste võistluse kvalifikatsiooni. Nagu selgus, oli ajakava muudatuse põhjus eredalt sirav päike. See omakorda andis aga uue võimaluse – jälgida lähedalt kohtunike tööd, kes hindavad ka Kellyt ning tema konkurente.

Ilusa ja päikesepaistelise ilmaga on ikka mõnus istuda väljas ja nii tegid seda ka õigusemõistjad, kes sättisid end pargisõidu raja ääres kohta, kus oli kõigest hea ülevaade. Võrreldes näiteks X-mängude pargisõidu rajaga on juunioridele pakutav nii palju väiksem, et ühe koha peal istudes ongi võimalik kõigest ülevaade saada. Asja tegi nende jaoks kõvasti lihtsamaks ka trassile paigutatud 90-kraadine pööre.

Selleks, et 5 kohtunikul midagi kaduma ei läheks, siis olid iga hüppe ja reili juures veel raadiosaatjaga abilised, kes andsid nähtust kohe kõikidele osapooltele teada. Vajadusel täpsustati omavahel üle, millise haarde sportlane nüüd ikkagi võttis või oli maandumine ühel või kahel jalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles