Tõnis Sildaru MMist: võistlus kasvas korraldajatel veidike üle pea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Sildaru.
Tõnis Sildaru. Foto: Madis Kalvet

Chiesa in Valmalencos toimunud freestyle-suusatamise MMil nägi tüdrukute pargisõit kokkuvõttes üsnagi kummaline välja. Korraldajad olid punktide edastamisega hädas ja nii olid ka sportlased pikalt teadmatuses.

Kvalifikatsiooni tulemuste asemel teatati esmalt näiteks ainult kaheksa sportlast, kes finaali pääsesid. Ka finaalis said sportlased oma esimese sõidu tulemused teada umbes 20 minutit pärast sooritust. Finaali teise sõidu skoorid suudeti lõpuks edastada koheselt.

«Võistlus kasvas korraldajatel veidike üle pea. Neil oli mitu ala vaja korraga korraldada. Tööjõudu, varustust ja aega kippus neil nappima,» tõdes Kelly Sildaru treenerist isa Tõnis Sildaru.

Teadmatus punktide osas oli üks kummaline seik, kuid muudatusi tehti veel. Näiteks finaali eel anti teada, et kolme sõidu asemel saavad kõik teha kaks sooritust. Otsus oli seda kummalisem, kuna võistluspaigas valitsesid korralikud ilmastikuolud. «Lõpuks läks ju kõik hästi,» oli ta kokkuvõttes siiski rahul.

Rahulolu pakkus ka tütre sooritus, mis tõi talle juunioride MM-tiitli. «Kelly tegi rajal enam-vähem plaanitu ära,» kiitis ta. «Alati saab muidugi ka natuke nuriseda. Esimeses sõidu esimesel hüppel ei olnud haare hea. Teises sõidus oleks võinud parem olla viimane reil.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles