Treener Henry Sildaru ajas FISi ametnikud totaalselt segadusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henry Sildaru (esiplaanil).
Henry Sildaru (esiplaanil). Foto: Tairo Lutter / Postimees

Sportlasele on iga abikäsi teretulnud. Suuremate freestyle-suusatamise koondistega võideldes vajavad ka Kelly Sildaru ning tema treenerist isa Tõnis abijõudu. Loomulikult on abi otsitud kõige lähemalt, nii on lisasilmapaarina võistluste ajal Kellyle toeks tema kümneaastane vend Henry.

Henry on vanemat õde abistanud juba mitmel võistlusel. Näiteks X-mängudel on ta kõigile juba tuttav ja tema kohalolu naiste võistluste ajal on igati loogiline.

Rahvusvahelise suusaliidu FISi silmis see nii loogiline ei ole. Kui Henry on üles antud ka treenerina, siis naiste pargisõidu harjutuskorra ajal oli FISi ametnikel ikka uurimist, et mida teeb kümneaastane poiss tüdrukute treeningul. Kuuldes, et tegemist on oma õde abistava treeneriga, oldi esmalt segaduses ega tahetud seda uskuda, kuid lõpuks lubati Henryl siiski mäel tööd jätkata.

Kuna suurematel riikidel on võistlustel kohal ka suured koondised koos paljude treenerite ja abimeestega, siis kulub ka Sildarudel iga abikäsi mäel marjaks ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles