Põneva Hiina GP võitis Hamilton, Verstappen tõusis kõva sõiduga poodiumile (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: ALY SONG/REUTERS

Vormel-1 Hiina GP võitis Mercedese sõitja Lewis Hamilton, kes edestas teisena lõpetanud Sebastian Vettelit (Ferrari) ning 16. stardipositsioonilt kolmandaks tõusnud Max Verstappenit (Red Bull).

Hamilton, kes teenis karjääri 54. etapivõidu, juhtis võidusõitu algusest peale, kuid tema selja taga toimus üksjagu põnevat. 16. positsioonilt startinud Verstappen tõusis juba avaringi järel seitsmendale kohale. Kui sõidetud oli 11 ringi, oli Red Bulli mees juba Hamiltoni järel teisel kohal.

29. ringil eksis Verstappen pidurdusmaal ning lasi Vetteli endast ette. Viimastel ringidel oli noormehel probleeme rehvidega ning tema tiimikaaslane Daniel Ricciardo hingas kuni viimase kurvini Verstappenile kuklasse. 19-aastane vormelitäht suutis aga oma positsiooni hoida ning teenis kolmanda koha.

Hiina GP paremusjärjestus:

  1. Lewis Hamilton (Mecedes)
  2. Sebastian Vettel (Ferrari)
  3. Max Verstappen (Red Bull)
  4. Daniel Ricciardo (Red Bull)
  5. Kimi Räikkönen (Ferrari)
  6. Valtteri Bottas (Mercedes)
  7. Carlos Sainz (Toro Rosso)
  8. Kevin Magnussen (Haas)
  9. Sergio Perez (Force India)
  10. Esteban Ocon (Force India)

Vormel-1 üldarvestus pärast kahte etappi:

  1. Vettel 43
  2. Hamilton 43
  3. Verstappen 25
  4. Bottas 23
  5. Räikkönen 22
  6. Ricciardo 12
  7. Sainz 10
  8. Massa 8
  9. Perez 8

Enne starti:

Võidusõidule saab esikohalt startida Lewis Hamilton, kellele hingab kohe teiselt kohalt kuklasse hooaja avaetapi võitnud Sebastian Vettel oma Ferrariga. Kolmanda koha sõitis välja Hamiltoni tiimikaaslane Valtteri Bottas, esikolmikule järgnevad Kimi Räikkönen (Ferrari), Daniel Ricciardo (Red Bull) ja Felipe Massa (Williams).

Hiina GP kvalifikatsiooni järel määrati homseks karistus Romain Grosjeanile ja Jolyon Palmerile, kuna nad ei vähendanud piisavalt kollaste lippude sektoris kiirust. Mõlemad mehed pidid loovutama viis stardikohta. Grosjean sõitis kvalifikatsioonis välja 17. ja Palmer 18. koha. Kokku läheb üldse rajale 20 sõitjat, seega nüüd on Grosjeani ja Palmeri stardikohtadeks 19 ning 20.

«Saab olema ebatavaline päev,» vaatas Hamilton sõidule ette. «Ma ei ole sel hooajal veel vihmase ilma rehvidega sõitnud, nii et saab lõbus olema,» rääkis britt etapist, mis ennustuste kohaselt sõidetakse vihmasajus.

«Ferraril on väga-väga tugev auto ja nad suudavad iga tempoga sammu pidada, seega saab olema huvitav, mis homme saama hakkab. Igal juhul saab meie ja nende vahel saab olema tihe rebimine,» lisas Hamilton.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles