Hamilton ja Vettel: duo, kelle vastu teistel rohtu pole

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton mängib Hiina GP võidukarikaga. MM-tiitel talle nii lihtsalt ilmselt kätte ei tule.
Lewis Hamilton mängib Hiina GP võidukarikaga. MM-tiitel talle nii lihtsalt ilmselt kätte ei tule. Foto: Fan Jun/Xinhua/Scanpix

Vormel 1 sarja Hiina etapp lõppes oodatult. Mercedese esipiloot Lewis Hamilton võitis, Ferrari äss Sebastian Vettel lõpetas teisena. Kahe sõidu järel on seis enam kui intrigeeriv – Hamiltonil ja Vettelil on sama palju punkte ning konstruktorite arvestuses on Mercdese edu võimalikest kõige napim. Üle pikkade aastate tundub, et Ferraril on reaalne võimalus emma-kumma tiitel endale haarata.

Ka kvalifikatsioonis kiireimat aega näidanud Hamiltonile mängiti võit kätte neljandal ringil, kui Sauberi piloot Antonio Giovinazzi kihutas seina ja rajale tuli turvaauto. Sõit algas niisketes, aga kuivavates oludes ja teiselt kohalt startinud Vettel oli erinevalt teistest liidritest jõudnud alla vahetada kuiva ilma rehvid. Turvaauto nullis sakslase eelise ja nii said konkurendid ilma positsiooni kaotamata boksis ära käia.

Hamilton oli pressikonverentsil sunnitud taas tunnistama, et Mercedese ja Ferrari masinad on sel hooajal võrdsed. «Sellest saab üks tasavägisemaid tiitliheitlusi, kui mitte kõige tasavägisem, kus ma osalenud olen. Ferrari on teinud suurepärast tööd ja on väga hea, et me mõlemad pingutame täiega,» rääkis kolmekordne maailmameister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles