MotoGP kukkumistest kubisenud teise etapi võitis Rossi ees taas Viñales

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maverick Viñales on alustanud hooaega kahe võiduga.
Maverick Viñales on alustanud hooaega kahe võiduga. Foto: JUAN MABROMATA/AFP/Scanpix

Argentinas Termas de Rio Hondo ringrajal peetud MotoGP hooaja teise etapi võitis Yamahal kihutav Maverick Viñales. Ohtrate kukkumistega pikitud sõidus edestas hispaanlane 3,215 sekundiga tiimikaaslast Valentino Rossit ja 4,023 sekundiga Hondal sõitvat Cal Crutchlow'd.

Juba esimesed ringid pühkisid teelt hulgaliselt tippsõitjaid, nii kukkus avakurvis Andrea Iannone Suzukile tagarattasse sõitnud Jorge Lorenzo. Paar ringi hiljem vääratas ja lendas teelt liidrikohta hoidnud Marc Marquez Hondal, sõidu keskpaigas eksis samas kurvis samade tagajärgedega neljandal kohal sõitnud Dani Pedrosa. Kukkumine nurjas ka Andrea Dovizioso ja Aleix Espargaro sõidu, valestardi teinud Iannone sai aga boksist läbisõidu karistuse ja langes võistlejaterivi lõppu.

MM-sarja kindel liider on 50 punktiga Viñales, kes võitis kahe nädala eest ka hooaja avaetapi Kataris Losaili ringrajal. Rossi on 36 punktiga teine ja avaetapi teisena lõpetanud Dovizioso tänasest nullist hoolimata 20 punktiga kolmas.

Moto2 klassis võidutses Argentinas itaallane Franco Morbidelli Kalexil, kes oli võitnud ka avaetapi. Täna järgnesid talle Miguel Oliveira KTMil ja Thomas Lüthi Kalexil, MM-sarja üldtabelis on Lüthi 36 punktiga teine ja Oliveira 33 punktiga kolmas. Moto3 klassis oli esikolmik täpselt sama mis kahe nädala eest Kataris, hispaanlase Joan Miri järel oli teine britt John McPhee ja kolmas taas hispaanlane Jorge Martin. Kogu esikolmik sõitis Hondadel.

Hooaja kolmas etapp peetakse kahe nädala pärast USAs Austinis ringrajal.

Marc Marquez kukkus liidrikohalt ja pidi katkestama. FOTO: Natacha Pisarenko/AP/Scanpix
Marc Marquez kukkus liidrikohalt ja pidi katkestama. FOTO: Natacha Pisarenko/AP/Scanpix Foto: Natacha Pisarenko/AP
Marc Marquez kukkus liidrikohalt ja pidi katkestama. FOTO: Natacha Pisarenko/AP/Scanpix
Marc Marquez kukkus liidrikohalt ja pidi katkestama. FOTO: Natacha Pisarenko/AP/Scanpix Foto: Natacha Pisarenko/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles