Video: imeline Westbrook tegi ajalugu ning püstitas kõigi aegade kolmikduublite rekordi

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Russell Westbrook tegi möödunud ööl Denver Nuggetsi vastu seda, mida ta on kogu hooaja jooksul teinud. Mitte keegi polnud varem NBA ajaloos kogunud ühe hooaja jooksul 42 kolmikduublit.
Russell Westbrook tegi möödunud ööl Denver Nuggetsi vastu seda, mida ta on kogu hooaja jooksul teinud. Mitte keegi polnud varem NBA ajaloos kogunud ühe hooaja jooksul 42 kolmikduublit. Foto: Jack Dempsey/AP/Scanpix

Korvpalliliigas NBA juhtus läinud ööl midagi ulmelist, mille autoriks ei keegi muu, kui Oklahoma City Thunderi tähtmängija Russell Westbrook, kes püstitas kauaoodatud rekordi kolmikduublite arvestuses. Nimelt on ta nüüd ühe hooaja jooksul kogunud koguni 42 (!) kolmikduublit, mida pole NBA ajaloos varem keegi suutnud. Senine tippmark kuulus legendaarsele Oscar Robertsonile, kes kogus hooajal 1961/1962 oma arvele 41 kolmikduublit.

Ulmelisena tunduv rekord sündis Denver Nuggetsi koduväljakul, kelle suutis Thunder alistada tänu Westbrooki viimase sekundi kolmepunktiviskele skooriga 106:105. Ajaloolise kolmikduubli kogunud 28-aastase ameeriklase arvele kogunes läinud ööl 50 punkti, 16 lauapalli ja kümme korvisöötu. «Ta on kogu selle aasta niimoodi mänginud,» ütles Thunderi peatreener Billy Donovan pärast vastasseisu Nuggetsiga.

Seejuures tegi võitjameeskond viimasel veerandajal otsustava tagasituleku. Kui kolmanda neljandiku lõpuks oldi jäädud 81:91 kaotusseisu, siis neljandal veerandajal hoiti vastased 14 punkti peal ning visati ise 25 silma, misjuures otsustava võiduviske tabas kogu kohtumise tähelepanu keskpunktis olnud Westbrook. «Ma oskan ainult ühtemoodi mängida, ausalt,» tunnistas Westbrook mängujärgselt, kes kogus sel hooajal oma kolmanda sellise kolmikduubli, kus ta on visanud vähemalt 50 punkti. Sellise saavutuseni pole samuti varem NBA ajaloos keegi veel küündinud. «Kui ma astun väljakule, siis keskendun vaid täielikult mängule. Püüan kõigest muust end välja lülitada,» rääkis ta.

Kui varem on spekuleeritud selle üle, et kes valitakse NBA selle hooaja põhiturniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks (MVPks), siis on jäänud kõlama kaks nime: Houston Rocketsi tähtmängija James Harden ning Russell Westbrook. Pärast möödunud ööd ei tohiks aga enam küsimust tekkida. Kahtlust pole ka Nuggetsi peatreeneril Michael Malone’il. «Russell Westbrook on korda saatnud midagi imelist, mida näeb vaid korra oma elus, mistõttu hääletan mina kindlasti tema poolt,» rääkis Malone enne läinud ööl toimunud kohtumist.

Thunderi võidumängus tegid skoori lisaks Westbrookile ka pingilt sekkunud Enes Kanter, kes viskas 15 punkti, Steven Adams lisas 10 silma. Nuggetsi parimana tõi Danilo Gallinari 34 punkti ja kümme lauapalli, Nikolia Jokic kogus 23 ning Wilson Chandler 17 punkti. Kui Thunder asub läänekonverentsis 46 võidu ja 34 kaotusega kuuendal kohal, siis Nuggets on praegu 38 võidu ja 42 kaotusega üheksandal positsioonil, jäädes esimesena play-off’ist välja.

Võidurõõmu sai läinud ööl tunda ka võõral väljakul mänginud Houston Rockets, kes alistas suureskoorilises kohtumises 135:128 Sacramento Kingsi. NBA «staarhabemik» James Harden kogus sarnaselt Westbrookile kolmikduubli, kui viskas 35 punkti, võttis 11 laupalli ning andis 15 korvisöötu. Ryan Anderson lisas 21 ning Clint Capela ja Lou Williams võrdselt 18 silma. Kingsi parimana tõi Skal Labissiere 25 punkti.

Kõik tulemused:

  • Knicks - Raptors 97:110
  • Hawks - Cavaliers 126:125
  • Nuggets - Thunder 105:106
  • Suns - Mavericks 124:11
  • Kings - Rockets 128:135
  • Grizzlies - Pistons 90:103
  • Lakers - Timberwovles 110:109

Video Nuggetsi ja Thunder kohtumise tipphetkedest, kus sündis Westbrooki ajalooline 42. kolmikduubel:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles