Kalev/Cramo astus sammukese poolfinaalile lähemale

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev\Cramo vs Tartu Ülikool
Kalev\Cramo vs Tartu Ülikool Foto: Sander Ilvest

Eesti korvpalli veerandfinaalseeria avamängus Kalev/Cramo ja Rakvere Tarva vahel jäi peale Tallinna klubi, kes alistas Rakvere 102:74.

Kui veel mõni aasta tagasi pakkunuks selline vastasseis küllalt intriigi, siis tänavu pole seda kuskilt oodata. Rakvere suutis mängu näidata vaid esimestel minutitel, kui Tarva mehed tabasid rünnakul kiireid viskeid ning suutsid Kalevi pikkadega lauas võidelda. Teist veerandit kontrollis juba Kalev ning enam tagasi ei vaadatud.

Suureskoorilises mängus oli Kalev igati parem. Kaheseid tabati 60 protsendiga (21/35) rakverelaste 48 protsendi vastu (21/44), kolmeseid 47 protsendiga (14/30) Tarva 31 protsendi (10/32) vastu. Lauavõitlus jäi Kalevi kasuks 36:31, ka pallikaotusi tehti vähem – 13:15.

Vitali Ljutõtš tõi võitjate resultatiivseimana 21 punkti, Martin Dorbek panustas võitu 18 ja Branko Mirkovic 16 silma. Rakvere parimad olid Tõnis Peil 18 punkti ning Karl-Johan Lips 16 silma ja 12 lauapalliga.

Rakvere poolelt jättis haiguse tõttu mängu vahele nende üks paremaid mehi Mario Paiste, Kalevi poolelt ei teinud kaasa Sten-Timmu Sokk. Kolme võiduni peetava veerandfinaalseeria teine mäng toimub neljapäeval.

Enne mängu:

Põhiturniiril kohtusid meeskonnad kahel korral, mõlemad mängud võitis kindlalt Kalev/Cramo. Novembrisi alistati Rakvere 107:77, veebruaris 103:77.  Paari võitja kohtub poolfinaalis Pärnu – TTÜ seeria võitjaga. Veerandfinaalseeria peetakse kolme võiduni.

Postimehe veerandfinaalide eelvaates Rakverele mingisugust võiduvõimalust ei ennustatud:

Kalev/Cramo (1. koht) – Rakvere Tarvas / Palmse Metall (8. koht)

Paar aastat tagasi oleks tegu olnud intrigeeriva paariga, aga vanast heast Tarvast pole sisuliselt midagi alles. Raha lihtsalt pole, seetõttu on meeskonnast lahkunud Timo Eichfuss (just Kalev/Cramosse), Oliver Metsalu (Raplasse) ning ameeriklased David Haughton (Kreekasse), Justin Baker (Austraaliasse) ja Marcus Byrd (kodumaale). Jääb ainult üks küsimus: kas Kalev võidab Tarvast kolme mängu kokkuvõttes saja punkti või isegi rohkemaga?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles