Ruumi vaid kahele: NBAs selgitavad kolm meeskonda viimase mänguga edasipääsejad

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miami Heat jätkab jahti edasipääsule.
Miami Heat jätkab jahti edasipääsule. Foto: Steve Mitchell/USA Today Sports/Scanpix

Korvpalliliigas NBA on enamikul meeskondadest jäänud põhiturniiril pidada veel vaid üks mängudevoor ja pilgud on pööratud idakonverentsile, kus Indiana Pacers, Chicago Bulls ja Miami Heat selgitavad kolmekesi kaks viimast kohamängudele pääsejat. Läinud ööl said kõik kolm kirja võidu.

Enim pidi selleks vaeva nägema Heat, kes alistas kodusaalis lisaajal 124:121 Cleveland Cavaliersi. Võit võeti tänu Tyler Johnsoni neljale tabavale vabaviskele viimase 30 sekundi jooksul. Johnson oli ka 24 punktiga Heati resultatiivseim, Hassan Whiteside viskas 23 punkti ja võttis 18 lauapalli.

Ilma LeBron Jamesi ja Kyrie Irvingita mänginud Cavaliersile tõi Deron Williams 35 punkti, Kevin Love lisas 25 punkti. Cavaliers loovutas ühtlasi läänekonverentsi esikoha Boston Celticsile, kes alistas samal ajal Isiah Thomase 27 punkti toel 114:105 Brooklyn Netsi.

Heati konkurentidest oli Pacers võõrsil 120:111 üle Philadelphia 76ersist, Paul George tõi võitjatele 27 punkti. Bulls alistas aga koguni 122:75 Orlando Magicu, kõik algviisikumehed kogusid kahekohalise punktisumma. Parim oli 18 punktiga Robin Lopez, Jimmy Butler ja Jerian Grant lisasid 17 punkti. Grant andis lisaks ka 11 korvisöötu.

Pacersil on nüüd 41 võitu ja 40 kaotust, Heatil ja Bullsil aga 40 võitu ja 41 kaotust. Indiana meeskond jääks play-off'ist välja vaid juhul, kui nad oma viimase mängu Atlanta Hawksile kodus kaotavad ning nii Heat kui ka Bulls võidavad vastavalt Washington Wizardsit ja Brooklyn Netsi.

Kui võidu saavad kirja kõik kolm, jääb play-off'i ukse taha Heat. Kaotus tähendab neile igal juhul lootuste kustumist, Bulls pääseks aga kaotusega edasi ka siis, kui Heat samuti kaotab. Heatil on seega edasipääsuks kaks varianti - tuleb ise Wizardsit võita ning loota, et üks kahest konkurendist kaotaks.

Teiste kohtumiste tulemused:

  • Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets 89:79
  • Detroit Pistons - Washington Wizards 101:105
  • Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 99:98
  • Los Angeles Clippers - Houston Rockets 125:96
  • Golden State Warriors - Utah Jazz 99:105
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles