Argentina koondise ebaedu sai peatreenerile saatuslikuks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgardo Bauza.
Edgardo Bauza. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Argentina Jalgpalli Liit andis teada, et näitas ust koondise peatreenerile Edgardo Bauzale. Bauza jõudis ametis olla vaid kaheksa mängu jagu, ent kuna Argentina koondis on MM-valiksarjas raskustesse sattunud, otsustati jätkata uue juhendajaga, vahendab AP.

59-aastane Bauza nimetati ametisse mullu augustis, kui senine peatreener Gerardo Martino pärast Copa America Centenario finaalis saadud kaotust treeneritoolilt lahkus. Lüüasaamise järel teatas koondise suurim staar ja kapten Lionel Messi, et teeb samuti koondisega lõpparve, kuid Bauza suutis ta siiski ümber veenda.

Bauza käe all võitis Argentina koondis MM-valiksarjas kolm ja kaotas kolm mängu ning tegi lisaks kaks viiki. Viimati jäädi võõrsil 0:2 alla Boliiviale. Neli mängu enne valikturniiri lõppu ollakse tabelis viiendal kohal, mis ei tagaks Venemaal toimuvale MMile otsepääset, vaid sunniks argentiinlasi pidama play-off-kohtumisi. Veelgi raskemaks teeb Argentina olukorra see, et Messi jääb kolmest järgmisest valikmängust eemale, kuna solvas märtsikuises valikmängus joonekohtunikku.

Argentina alaliidu president Claudio Tapia lubas, et juba täna peetakse pressikonverents, kus tuleb juttu uuest peatreenerist. Kohaliku meedia andmetel võib selleks saada Hispaania tippklubi Sevilla juhendaja Jorge Sampaoli, kes juhendas aastatel 2012-16 Tšiili koondist, viies nad 2015. aastal Copa America võitjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles