Astana liidri õnnetu eemalejäämine Girost võib anda võimaluse Kangertile

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert loodab teha Astana meeskonna särgis tubli temposõidu.
Tanel Kangert loodab teha Astana meeskonna särgis tubli temposõidu. Foto: SCANPIX

Astana rattavõistkond andis teada, et nende esinumber Fabio Aru jääb kukkumise tagajärjel saadud põlvevigastuse tõttu eemale tänavusest Itaalia velotuurist ehk Giro d’Italiast. See võib anda võimaluse samuti Astana ridadesse kuuluvale Tanel Kangertile

Aru kukkus 2. aprillil Sierra Nevada mägedes treenides suurel kiirusel, kui tema rattal purunes esirehv, kirjutab portaal Cyclingnews. Arstide juures käinud itaallane sai kurva uudise – ta peab põlvele puhkust andma ega saa seetõttu 5. mail Algheros algaval Girol startida. 20. mail läheb ta uuesti arstide juurde, et põlve seisundit hinnata, kuid Astana teatel vaevab Arut prepatellaarne bursiit ehk põlvepauna põletik.

«Mul on väga kahju ja olen äärmiselt pettunud. Unistasin oma kodukandis Sardiinias toimuvast Giro stardist kaua ja tiim valmistus selleks mitu kuud. Aga õnnetus on õnnetus ja see ei luba mul piisavalt heas seisundis starti asuda. Pean seetõttu suure kahetsustundega kaasalöömisest loobuma,» sõnas Aru pressiteate vahendusel.

Astana peab seega valima tuuriks uue liidri ning selleks võib olla nii Kangert, Michele Scarponi, Jakob Fuglsang kui ka Luis Leon Sanchez. Giro algab 5. mail ja lõppeb 28. mail Milanos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles