Ralf Aron jahib sarjavõitu: teise-kolmanda koha pärast pole ju mõtet võistelda

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron.
Ralf Aron. Foto: Hitech Grand Prix

Eeloleval nädalavahetusel tehakse Silverstone'i ringrajal algust Euroopa F3 meistrivõistlustega ja Ralf Aron läheb oma teisele hooajale sarjas vastu suurte ootustega.

Möödunud aastal saavutas sarjas debüteerinud Aron uustulnukate arvestuses teise koha ja üldarvestuses seitsmenda koha ning võitis ka ühe etapi. Algavaks hooajaks vahetas Aron võistkonda ja võistleb tänavu Hitech Grand Prix tiimis. Uue tiimiga kohanes eestlane kiirelt ja tundis end juba esimesest testisõidust alates koduselt.

«Terve talve olen teinud kõvasti tööd ja rohkem füüsilist trenni ning lihvinud koostööd uue tiimiga,» rääkis Aron. «Testisõidud on kulgenud edukalt ja lisanud kindlustunnet. Tiimiga klapib kõik väga hästi ja juba esimesest päevast tekkis hästi kodune tunne. Testisõitude põhjal midagi ennustada oleks väga raske, sest kõik katsetasid mingeid oma asju ja meie samuti. Eks me alles esimestes sõitudes näeme, kus keegi oma kiirusega asub. Aga vahed olid testisõitudes ülimalt väikesed ja tase tundub ka tänavu väga kõva olevat.»

Eelmisel aastal edukalt kulgenud debüüthooaja järel on Aron seadnud endale kõrge eesmärgi ja läheb võitlema sarja võidu pärast. «Tulebki endale kõrge eesmärk seada, ega ju teise-kolmanda koha pärast pole mõtet minna võitlema,» sõnas ta. «Eks paaril esimesel etapil keskendun rohkem konkreetsetele sõitudele ja küll siis näeb, milline meie kiirus on.»

Euroopa F3 meistrivõistluste kalendris on tänavu 10 etappi, igal etapil kolm võistlussõitu. Esimene etapp petakse eeoleval nädalavahetusel Silverstone’is ja hooaja viimane etapp oktoobri keskpaigas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles