Dortmundi plahvatuste sündmuspaigale maha jäetud kiri viitab islamiäärmuslastele

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dortmundi Borussia meeskonna buss pärast plahvatust.
Dortmundi Borussia meeskonna buss pärast plahvatust. Foto: Martin Meissner/AP

Eilse kolme plahvatuse taga, mis toimusid Meistrite liiga mängule sõitva Dortmundi Borussia jalgpallimeeskonna bussi ümber, võisid olla islamiäärmuslased.

Sellele kahtlusele viitab sündmuspaiga juurest leitud kiri. Saksamaa ajalehe Süddeutsche Zeitungi väitel kirjutati kirjas, et rünnak on kättemaks Saksamaa sõjalisele tegevusele Süürias. Samas kirjutab ajaleht, et mahajäetud kiri võis olla katse uurijad lihtsalt segadusse ajada. Ajalehe teatel algab kiri sõnadega: «Allahi nimel, kõige armulisem, kõige halastavam.»

Juhtumiga tegelev politseipealik Gregor Lange ütles Sky Sportsile, et sündmuskohal käib tõsine töö. «Peame alustama täitsa algusest, kohast, kus rünnak toimus. Kasutame politseikoeri ning uurime sündmuspaika ka õhust. Praegu on veel juhtunu taust segane,» ütles ta.

Mis eile juhtus?

Dortmundi Borussia jalgpallimeeskonna bussi ümber toimus eile 10 km enne staadionile jõudmist kolm plahvatust. «Kui meeskond väljus Wittbraucker tänaval asuvast hotellist, siis samal ajal olid lähedale asuvasse hekki peidetud lõhkeseadeldised. Niimoodi rääkis meile politsei. Mingi seadeldise abil pandi need siis lõhkema,» ütles Dortmundi tegevjuht Hans-Joachim Watzke.

Kui esialgu liikus informatsioon, et plahvatuses sai vigastada vaid Dortmundi kaitsja Marc Bartra, siis hiljem teatati ka teisest vigastatust. Saksamaa Eurosport kirjutab, et tegu oli politseinikuga, kes eskortis mootorrattal Dortmundi meeskonna bussi.

Dortmundi meeskonna ametliku teadaande kohaselt peetakse matš nüüd täna Eesti aja järgi kell 19.45.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles