Alonso hülgab üheks etapiks McLareni ning võistleb hoopis Indy 500 võidusõidul

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: RICK RYCROFT/Scanpix

McLareni vormel-1 sõitja Fernando Alonso jätab tänavuse hooaja Monaco GP vahele ning võistleb selle asemel hoopis Indianapolis 500 võidusõidul. 

McLareni meeskond toetab kahekordse maailmameistri Alonso otsust. Alonso otsuse teeb Autospordi sõnul šokeerivaks asjaolu, et Monaco GP on üks väheseid etappe, kus McLarenil on võimalus punkte teenida.

Hispaanlane pole varem IndyCar kõige kuulsamal võistlusel startinud, samuti on see tema esimene kogemus võistelda ovaalil. «Olen vaadanud IndyCaride võistlust televisioonist. See võidusõit nõuab täpsust, sest sa sõidad teiste autodega väga lähestikku kiirusega 354 km/h,» ütles Alonso.

Viimane võidusõitja, kes võistles samal hooajal nii vormel-1 sarjas kui Indianapolis 500 võistlusel, oli Nigel Mansell. 1994. aastal startis ta neljal vormel-1 etapil Williamsi roolis ning tegi kaasa täishooaja Indycari hooaja.

Tõenäoliselt püüab McLaren Alonsot n-ö linnaloaga õnnelikuna hoida. Pole saladus, et Alonso ei ole meeskonna pakutava autoga rahul – mõlemad tänavuse hooaja etapid on ta pidanud katkestama. Vahepeal ringlesid ka jutud, et Alonso läheb poole hooaja pealt McLarenist sootuks minema.

Alonso ise lükkas sellised jutud aga ümber. «Ei, kindlasti pole see tõsi,» on ta varasemalt ESPNile öelnud. Ta selgitas, et on igati normaalne, kui endised F1 sõitjad ja ka muud sportlased spekuleerivad nendel teemadel, kuid selliseid jutte ei tasu liiga tõsiselt võtta.

Miks tahab Alonso Indyl võistelda?

Alonsol on juba mõnda aega unistus võita kolm autospordimaailma suurt võidusõitu: Monaco vormel-1 GP, Indy 500 ja Le Mans. Monaco GP võitis ta 2006. ja 2007. aastal, nüüd üritab ta võita Indyl. «Ma ei tea, millal ma Le Mansil osalen, aga see on mul plaanis. Olen alles 35-aastane. Mul on veel küllalt aega,» ütles ta. Ainuke mees, kes sellise saavutusega hakkama saanud on Graham Hill.

Hispaanlane kinnitas, et Monaco GP on ainus, mille ta sel hooajal vahele jätab. «Olen juba Kanadas tagasi McLareni roolis.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles