Uus süsteem tõi kaasa kõigi aegade tasavägiseimad mängud

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali staar Sergio Llull (vasakul) heitlemas Milano Emporio Armani tagamehe Ricky Hickmaniga. Esimese klubi võitis Euroliiga põhiturniiri, teise tööandja leppis viimase kohaga.
Madridi Reali staar Sergio Llull (vasakul) heitlemas Milano Emporio Armani tagamehe Ricky Hickmaniga. Esimese klubi võitis Euroliiga põhiturniiri, teise tööandja leppis viimase kohaga. Foto: Bregani-Ciambelli/SIPA/Scanpix

KORVPALL. Hooaja otsustavateks mängudeks valmistuv Euroliiga tegi suvel formaadi nii arusaadavaks ja loogiliseks, et korvpalliüldsus polnud kiitusega kitsi. Oktoobrist aprillini kestnud põhihooaeg pakkuski põnevust lõpuni välja: enne viimast vooru polnud selge ükski neljast veerandfinaalpaarist. Mis peamine, rahul on ka klubid ning Euroliiga tulevik paistab stabiilne ja helge.

Muudatus oli lihtne – 24 klubi asemel jäi Euroliigasse 16 võistkonda ja varasema alagruppide ja vahegruppidega turniirisüsteemi asemel mängisid kõik tiimid omavahel kodus ja võõrsil läbi. Ookeanitaguse NBA-ga sarnane formaat tekitas kartuse, et hooaja lõpus tekib palju tühje mänge, kus üks või lausa mõlemad osapooled ei võta enam kohtumisi tõsiselt. Kõik ju play-off'i ei pääse ja igas liigas on oma põhjakiht.

Võimalik, et see oli juhus, aga Euroliigas suudeti probleemi vältida. Täiesti ebaõnnestunud hooaja lõpp kukutas põhiturniiril viimasteks jäänud Milano Emporio Armani ja Kaasani Uniksi 8 võidu ja 22 kaotuse peale, aga suurem osa hooajast oli tabeli esimene ja tagumine ots tihedamalt koos.

Staaridele puhkuse andmist massiliselt ei harrastatud ja vihane võitlus käis lõpuni. Heaks näiteks oli edasipääsulootuse minetanud Kaunase Žalgirise viimases voorus võõrsil saadud võit Vitoria Baskonia üle. Põhiturniiril seitsmenda kohaga piirdunud Baskimaa klubile võib mõru allajäämine lõpuks saatuslikuks ostutuda, sest tiitlikaitsja Moskva CSKA asemel oleks võidu korral veerandfinaalis kokku mindud hoopis soodsama vastase Ateena Panathinaikosega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles