Sada täis: väravakuningas Ronaldo jõudis esimese mängijana maagilise tähiseni

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo vedas kahe väravaga meeskonna võidule.
Cristiano Ronaldo vedas kahe väravaga meeskonna võidule. Foto: Andreas Gebert/AP/Scanpix

Eile õhtul Müncheni Bayernit kahe väravaga kostitanud Cristiano Ronaldost sai läbi aegade esimene jalgpallur, kes jõudnud Euroopa klubisarjades saja tabamuseni. Ronaldo väravad tõid Madridi Realile võõrsil 2:1 võidu ja aitasid Hispaania klubil teha suure sammu Meistrite liiga poolfinaali suunas.

Portugallane oli alates septembrist olnud 98 värava peal ning tabamuseta juba 659 mänguminutit. Viimati sai ta jala valgeks 2:2 viigimängus Dortmundi Borussiaga, kuid viigistas eile õhtul Münchenis loetud sekundid pärast teise poolaja algust ning lisas seejärel teisegi tabamuse. Tema sajast väravast 97 on tulnud Meistrite liiga põhiturniiril, üks eelringides ja kaks superkarikafinaalides.

Ronaldo on olnud 84 korda täpne Reali särgis, esimesed 16 tabamust sai ta kirja veel Manchester Unitedi eest mängides. Esimest korda oli ta Euroopa klubisarjades täpne üle 11 aasta tagasi, kui lõi 2005. aasta augusti värava Debrecenile. Saja värava löömiseks kulus Ronaldol 143 mängu.

Koguni viiendiku oma väravatest on Ronaldo löönud Saksamaa klubide vastu. Bayernit on ta viies omavahelises mängus kostitanud kuue tabamusega. Enne eilset oli Real aga võitnud Münchenist viimasest 11 külaskäigust vaid ühel korral.

Laupäeval ootab Reali ees liigamäng Gijoni Sportinguga, korduskohtumine Bayerniga on kodusel Santiago Bernabeul kavas järgmisel teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles