Järelvaadatav: võidulainel Flora alistas kindlalt Paide

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga kuuendas voorus võttis Flora Postimehe telemängus oma koduväljakul vastu Paide Linnameeskonna. Flora alistas külalised 3:0, võitjate väravate eest hoolitsesid Madis Vihmann (2) ja Rauno Sappinen. Teises samal ajal toimunud mängus oli Levadia võõrsil 2:0 parem Viljandi Tulevikust, Tallinna meeskonna poolt olid täpsed Artjom Artjunin ja Joao Neto Morelli.

Enne mängu:

Flora ja Paide mulluses esimeses duellis võitles Paide välja 1:1 viigi hoolimata sellest, et üle tunni aja mängiti ühemehelises vähemuses. Järgmised kohtumised võitis Flora aga järjest kasvava skooriga 2:0, 3:0 ja 4:0. Seni peetud 32 omavahelisest liigamängust on Paide saanud vaid ühe võidu ja kolm viiki.

Eriilmelised võidud

Kui Flora alistas viimati kodus 2:0 Sillamäe ja kontrollis mängu käiku algusest lõpuni üsna kindlalt, siis Paide 3:2 võit Pärnu Vapruse üle tuli dramaatiliselt. Kohtuniku ähvardamise eest saadeti platsilt minema Pärnu kogenud poolkaitsja Martin Vunk, kelle öeldu küttis kirgi veel mitu päeva, Eesti kohtunike taseme ümber keerlevad aga vastakad arvamused tänaseni. Fakt on see, et Paide sai selles mängus kaks penaltit ja 18-aastane Magnar Vainumäe realiseeris mõlemad, ühe värava lisas Martin Kase ja tänavu teistkordselt kirjutati tabelisse võidupunktid.

Kas Paide saab kaitse pidama?

Viie mänguga on Paide lasknud endale lüüa koguni 17 väravat, mis on liiga suurim näitaja. Kohtumises Levadiaga võeti enda võrgust pall koguni seitsmel korral. Vjatšeslav Zahovaiko meeskond tahab mängida kaitses söödumängu, mitte pikka palli ette taguda, kuid senistes kohtumistes on selleks nappinud nii klassi kui ka enesekindlust. Samas pidigi õppustel olema raske, lahingus aga selle võrra kergem - iseasi, millal Paide suudab hakata vastastele lahinguid andma.

Kes löövad väravaid?

Flora eeldatav suurim väravakütt Rauno Sappinen on kõigi Fantasy-mängurite meelehärmiks endiselt saanud kirja vaid ühe tabamuse, mis sündis avavoorus. Küll aga on tabamusi tulnud mujalt, näiteks Sillamäele lõi esimese värava keskkaitsja Joonas Tamm ja teise tema kaitsepartner Madis Vihmann. Paide poolel on liigas jala valgeks saanud viis meest, kaks tabamust on lisaks Vainumäele kirjas ka Jasper Uwaegbulamil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles