Järelvaadatav: Narva Trans võitis koduplatsil Nõmme Kalju

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga kuuendas voorus võõrustas Narva Trans laupäeval Nõmme Kaljut. Kodus mänginud Trans võitis kohtumise 1:0, mängu ainukese värava lõi 61. minutil Ioan Yakovlev.

Enne mängu:

Trans on Kaljule korduvalt peavalu valmistanud. Mullu suvel lepiti piirilinnas kurikuulsas kohtumises 1:1 viigiga, kui KTMina üles antud Erik Listmann sai vigastada ning tema asemel polnudki ühtegi reeglitele vastavat meest enam võimalik platsile saata, mistõttu Kalju pidi mängima pikalt kümnekesi. Samas kaldub ajalugu siiski viimastel hooaegadel pealinlaste kasuks, sest kui kolmel esimesel meistriliiga hooajal võitis Kalju tosinast omavahelisest mängust ühe, siis seejärel on Trans saanud 24 kohtumisest vaid kolm võitu.

Visa võitlus ja rasked võidud

Nädala eest oli Trans silmitsi ülisuure kaotusega, sest Levadial lasti vähem kui poole tunniga endale lüüa kolm väravat. Seejärel aga kosuti ja teisel poolajal näidati juba märksa ilusamat mängu, mis viis lõpptulemuseni 1:3. Kalju on samal ajal sammunud küll võidult võidule, ent need võidud on tulnud hirmraskelt. Sillamäe Kalevist saadi jagu lõpusekunditel, nii Paide kui ka Infoneti vastu tõi kolm punkti Igor Subbotini tabamus viimase kümne minuti jooksul. Lõpuni võitleb aga ka Trans, tõestuseks kas või neljanda vooru 2:1 võit Viljandi Tuleviku üle.

Kuidas Kalju taastub?

Alles kolmapäeval pidas Kalju Evarld Tipneri karikasarjas 120 minutit kestnud heitluse Infonetiga, mis lõppes penaltiseerias Kalju kaotusega. Ka normaalaja lõpust puudus vaid kaks minutit, kui Infonet viigini jõudis, ning selline valus lüüasaamine näris lisaks Nõmme meeskonna füüsisele kindlasti ka nende vaimu. Kas leitakse endast piisavalt värskust, et pärast pikka bussisõitu piirilinna Transile vastu astuda?

Keda on Transil väljakule saata?

Nagu karta võis, vaevavad Narva meeskonda juba hooaja algfaasis vigastused ja koosseis on seetõttu õhemast õhem. Kindlasti jäävad mängust eemale hiljuti käeluu murdnud ründaja Dmitri Kovb ja poolkaitsja Vadim Mihhailov, mängus Levadiaga lahkus platsilt enneaegselt ja tugevasti longates äärekaitsja Igor Ovsjannikov. Denis Poljakovi trauma lubab tal ilmselt mängida, aga pole võimatu, et näeme algkoosseisus 15-aastast Georgi Tunjovi, kes debüteeris kõrgliigas mullu suvel just Kalju vastu.

Kes löövad väravaid?

Kalju poolel oli juba juttu Subbotinist, kuid hooajaeelseid ootusi pole veel täitnud tema otsene konkurent Nikolai Mašitšev. Kalju ei saa ka loota Janar Toometile, sest hooaega hästi alustanud poolkaitsja on suutnud teenida viie esimese vooruga juba neli kollast kaarti ja jääb kohtumisest Transiga seetõttu eemale. Tipptasemel ründaja puudumine ongi seni olnud Kalju suurim probleem, sest väravavaõimalusi suudetakse tekitada, kuid pole meest, kes karistusalas pallid järjekindlalt võrku saadaks. Ehk sai eelmises mängus löödud väravaga lõpuks hoo sisse talvine täiendus, brasiillane Carlos Geovane Santos Pereira? Transi poolel langeb Kovbi puudumisel väravalöömise kohustus 19-aastase Ilja Ferapontovi õlgadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles