Alonso asendajaks saab ilmselt nüüdsest triatloniga tegelev vanameister

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenson Button (vasakul) ja Fernando Alonso.
Jenson Button (vasakul) ja Fernando Alonso. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Kuna vormel-1 sarjas McLareni meeskonda kuuluv Fernando Alonso teatas eile, et jätab tänavuse hooaja kuuenda etapi ehk Monaco GP vahele ning võistleb selle asemel hoopis Indianapolis 500 võidusõidul, asendab hispaanlast maikuus toimuval GP-l ilmselt vanameister Jenson Button.

Ehkki McLareni tegevdirektor Zak Brown ütles, et «pole selge», kes asendab Monacos kahekordset maailmameistrit Alonsot, pole rohkem häid võimalusi kui 37-aastane Button. Viimasel on McLareniga leping, mille kohaselt peab britt ootamatutes olukordades esindama McLareni meeskonda asendussõitjana.

2009. aastal maailmameistriks kroonitud Button lõpetas vormel-1 sarjas karjääri eelmise hooaja lõpus ning veetis talve Californias, et treenida Ironmani triatloniteks, mis on olnud tema kireks juba ammu. Seejuures sõlmis mees McLareniga sügisel lepingu, mis kohustab tal asendada tiimi mõnda põhisõitjat, kes ei saa teatud põhjusel mingil etapil osaleda. Pärast eilset uudist, kui selgus, et Alonso osaleb kõige kuulsamal IndyCari võistlusel, küsis Button Twitteri vahendusel, et miks talle on tehtud niivõrd palju vastamata kõnesid. Ilmselgelt viitas britt sellega lepingule, mis tal McLareniga sõlmitud on.

Kui Brownilt küsiti selle nädala lõpus toimuva Bahreini GP eelsel pressikonverentsil Alonso võimaliku asendaja kohta, sõnas ta, et «läbirääkimised on käimas». «Meil on mõned võimalused ning küll anname sellest teada, kes valituks osutub,» lisas Brown.  

Jenson Button Londonis toimuval triatlonil 2010. aasta augustis. / CARL DE SOUZA / AFP / Scanpix
Jenson Button Londonis toimuval triatlonil 2010. aasta augustis. / CARL DE SOUZA / AFP / Scanpix Foto: CARL DE SOUZA/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles