Baaris peksa saanud jalgpallurit kostitati ajaleheveergudel sopaga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ross Barkley
Ross Barkley Foto: ANDREW YATES/REUTERS

Liverpooli politsei on asunud uurima kõmuväljaande The Suni artiklit, mis võrdleb Evertoni ja Inglismaa koondise poolkaitsjat Ross Barkleyt gorillaga.

23-aastast Barkley löödi tugevalt käega näkku eelmisel nädalavahetusel baaris. Tema advokaadi sõnul oli tegu provotseerimata rünnakuga. The Suni ajakirjanik Kelvin MacKenzie avaldas aga juhtunu valguses artikli, kus kostitas Barkleyt erinevate rassistlike väljenditega.

Muuhulgas nimetas ta jalgpallurit «loomaias elavaks gorillaks». «Tema silmad ei põle ning need ütlevad, et kedagi pole kodus. Loomaaias gorillat vaadates tekib sarnane tunne,» kirjutas ajakirjanik. Lisaks nimetas ta Barkleyt üheks kõige lollimaks jalgpalluriks.

Politsei kinnitas, et on asunud artiklit uurima ning võtab asja täie tõsidusega.

Ajaleht õigustas ajakirjaniku sõnavõttu sellega, et kolumnistidel peabki olema tugev arvamus, mis annaks aluse debati tekkeks. «Aga kõik ajakirjaniku vaated ei pea tingimata ühtima ajalehe omadega,» ütles The Suni esindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles