Politsei on seoses Dortmundi meeskonna ründamisega saadetud eksiteele

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud valvamas Dortmundi Borussia koduareeni.
Politseinikud valvamas Dortmundi Borussia koduareeni. Foto: Revierfoto/imago sportfotodienst/Scanpix

Saksamaa politsei uurib jätkuval, mis täpselt teisipäeval juhtus, kui rünnaku alla sattus Dortmundi Borussia jalgpallimeeskonda vedanud buss. Esialgu teatasid võimuesindajad, et rünnaku taga on islamistid, kuid nüüd tunnistatakse, et asjad ei pruugigi niimoodi olla.

Dortmundi meeskonna bussi lähedal plahvatas teisipäeval kolm pommi. Rünnaku käigus sai käele viga Dortmundi keskkaitsja Marc Bartra ning lisaks sai kannatada ka üks politseinik. Hiljem leiti sündmuspaigalt mitu kirja, mis viitasid islamistidele. Lisaks vahistati seejärel ka üks islamiäärmuslasest kahtlusalune. Nüüd on Saksamaa politsei kinnitanud, et kirjad võisid olla hoopis pettemanööver, kirjutab BBC Sport.

Saksamaa telekanalid NDR ja WDR ning ajaleht Süddeutsche Zeitung teatasid, et sündmuspaigalt leitud kirjad olid sinna paigutatud lihtsalt pettemanöövriks. Ka riigiprokurör Frauke Köhler tunnistas, et meedias teatatu võib olla tõene.

Sündmuspaigalt leitud kirjades nõuti Saksamaal asuva Ramsteini õhuväebaasi sulgemist ning Saksamaa sõjalennukite lahkumist Süürias. Köhleri sõnul ISIS tavaliselt sellisel viisil nõudmisi ei esita.

Süddeutsche Zeitungi teatal on selgeks tehtud, et kirjad kirjutas isik, kelle jaoks on saksa keel emakeeleks. Nüüd üritavadki uurijad selgeks teha, kes on neid valedele jälgedele juhatanud.

Saksamaa ajaleht Tagesspiegel sai teadaolevalt e-kirja, milles väitsid paremäärmuslased, et rünnak oli hoiatuseks ja lisaks tehti rassistlikke ähvardusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles