Süüdistus: Suurbritannia olümpiakoondisesse pääses seksuaalteenete osutamise eest

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio olümpiamängude kuldmedal.
Rio olümpiamängude kuldmedal. Foto: SUPPLIED BY XPOSUREPHOTOS.COM/SCANPIX

Suurbritannia aerutajate jaoks olid eelmisel suvel toimunud Rio de Janeiro olümpiamängud ülimalt edukad, kuid nüüd on hoopis õhku tõusnud skandaal seoses tiimi treeneriga, keda süüdistatakse sportlastelt seksuaalteenuste väljapressimises.

Suurbritannia Aerutamisföderatsioon on asunud süüdistusi uurima. Väidetavalt oli tiimi üks juhtiv treener teatanud sportlasele, et ta suudab talle tagada koha olümpiakoondises, kui talle osutatakse vastutasuks seksuaalteenuseid, kirjutab Sportsmail.

Ajalehega rääkinud allikate teatel on selline käitumine Suurbritannia aerutamiskoondises olnud teemaks juba mitmeid aastaid. Nüüd on asutud süüdistama alaliidu spordidirektorit John Andersoni, kes väidetavalt ei suutnud sportlasi selliste olukordade eest kaitsta.

Väidetavalt oli Andersonile taoline olukord teada, kuid ta ei võtnud selle takistamiseks midagi ette.

Väidetavalt seksuaalteenuseid küsinud treener eemaldati koondise juurest detsembris. Süüdistuste kohaselt lähenes ta hiljuti veel ka ühele U23 tiimi aerutajale. Viimasel ajal olevat mitmed sportlased oma lood ära rääkinud.

Esimesed kahtlused treeneri ebaväärika käitumise osas tõusid esile juba 2009. aastal.

«Ühel võistlusel jäi üks 18-aastane tüdruk haigeks ja seejärel kolis ta treeneri tuppa,» kirjeldas üks tundmatuks jääda soovinud sportlane.

2009. aastal koostas kogu Suurbritannia aerutamiskoondis alaliidu juhtkonnale kirja, milles nõuti antud treeneri vallandamist. Spordidirektor Anderson viis juhendaja aga lihtsalt teisele ametikohale, kus ta sai endale uued hoolealused.

Suurbritannia jaoks olid aerutamise võistlused Rio olümpial üsnagi edukad – võideti 2 kuldmedalit nign 2 hõbemedalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles