Eesti U17 võrkpallikoondis alistas kindlalt Rumeenia

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti noormeeste võrkpallikoondis.
Eesti noormeeste võrkpallikoondis. Foto: cev.lu

Noormeeste U17 (sündinud 2001 ja hiljem) võrkpallikoondis sai Sofias jätkuval EM-valikturniiril esimese võidu, kui Rumeenia eakaaslased mängiti üle 3:1 (25:23, 25:13, 21:25, 25:15). Eile toimunud avamängus tuli tunnistada Bulgaaria 3:0 (25:23, 25:21, 25:21) paremust.

Võrdselt kulgenud avageimi lõpus tegid meie noored rumeenlastest kindlamaid liigutusi ja kallutasid avavaatuse minimaalse eduga enda kasuks. Teises pakkusid eestlased suurepärase partii, kus meie rünnakuprotsent oli koguni 84. Rumeenia ei teeninud ühtegi punkti blokiga, lisaks ei eksinud meie ühelgi 19 löögist, millest maha jäid 16. Kolmandas saime vaid geimi alguses korra eduseisu maitsta, vastupidiselt möödus kohtumise viimaseks jäänud geim, vahendas volley.ee.

Koondisele tõid enim punkte taas Märt Tammearu ja Rasmus Meius, kelle saldod olid vastavalt 21 ja 13. Pallurite efektiivsusnäitajad olid +11 ja +7.

Rünnakul edestasime Rumeeniat kümneprotsendiliselt (41-31), ent vastuvõtul jäime alla 11-ga (43-54). Vastased lõid meile koguni kümme serviässa, meie noormehed teenisid neli otsepunkti. Küll ei saa rõõmustada aga tervelt 21 servivea üle. 

Täna lõpetavad Eesti noormehed valiksarja Islandi vastu, kes on senise kuue geimiga teeninud vaid 58 punkti. Noormeeste valiksarja teises ringis on viis alagruppi, mille võitjad ja parim teise koha omanik pääsevad finaalturniirile. Alagrupi esikohta pole meil enam võimalik püüda, kuna geimide suhtelt jääme Bulgaariale kindlasti alla isegi nende kaotuse korral viimases voorus. Juhul, kui Rumeenia alistab Bulgaaria 3:0 või 3:1, jääme ilma ka grupi teisest kohast. Bulgaaria võidu või Rumeenia 3:2 edu korral - meie peame saama jagu ka Islandist - tõuseme alagrupis teiseks. Kuna ülejäänud alagrupid on aga kolmeliikmelised, ei lähe parima teise koha omaniku selgitamisel matšid Islandiga arvesse. Meie saldo oleks seega kolm punkti ja geimide suhe 3:4.

Eile avasid Taanis valiksarja ka meie U16 (sündinud 2002 ja hiljem) tüdrukud. Nende esimeseks vastaseks oli Belgia. Grupi suurfavoriit võttis kindla võidu, alistades meie koondise 3:0 (25:18, 25:17, 25:11). 

Rünnakuid realiseerisid võitjad 52-protsendiliselt, Eesti näitaja oli vaid 24. Vastuvõtul jäime alla kaheksa protsendiga (35-43) ja kuigi meie neidudel õnnestus lüüa kümme serviässa, olid siingi Belglannad paremad, kogudes 17 otsepunkti. Ühtlaselt jagunenud skooritegemist vedasid Kätriin Põld ja Laura Kaur kuue silmaga, Ragne Rahuoja lisas viis ja Laura Laas ning Anni-Ly Abel neli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles