Veideman ja Udine tegid taas võimsa tagasituleku, aga play-off'i uks sulgus

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Veideman tänab Udine fänne toetuse eest, poolehoidjad avaldavad klubi uuele liidrile austust.
Rain Veideman tänab Udine fänne toetuse eest, poolehoidjad avaldavad klubi uuele liidrile austust. Foto: Udine APU / Facebook

Mullu Eesti korvpallikoondise kapteniks tõusnud Rain Veidemani koduklubi Udine Amici alistas Itaalia tugevuselt teises liigas võõrsil Treviso Basketi 65:62 ja võttis juba viienda võidu järjest. Et samal ajal olid ka lähikonkurendid edukad, kadus võimalus, et Udine play-off'i pääseks.

Kui kolm nädalat tagasi tuli Udine Mantova vastu viimasel veerandil välja 17-punktilisest kaotusseisust, siis eile oli Udine enne viimast perioodi miinuses 13 punktiga (35:48). Oma 19 punktist kõik teisel poolajal visanud Veideman tabas otsustava veerandi alustuseks kolmese ja viimastel sekunditel olid just eestlase vabavisked need, mis Udinele võidu kindlustasid.

Väljakult tabas Veideman viskeid kõigest 17st 5 (sealhulgas kolmeseid 7st 1), aga kõik 8 vabaviset läbisid rõnga. Lisaks 19 punktile jäi tema arvele 3 lauapalli ja 3 korvisöötu. Udine resultatiivseim oli 20 punkti ja 12 lauapalliga Abdel Fall.

Enne viimast vooru on idadivisjonis mängiv Udine 15 võidu ja 14 kaotusega 9. kohal. Samuti eile võitnud Veronal ja Mantoval on kirjas 16 võitu ja 13 kaotust. Omavahelistes mängudes on aga Udinel kõige kehvem seis ja seega ei päästaks Veidemani tööandjat viimases voorus ka võit Bologna Fortitudo üle ja konkurentide kaotused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles