Bottas tõusis legendaarsete soomlastega ühte nimekirja

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas. Foto: KARIM SAHIB/AFP/Scanpix

Laupäeval Bahreini vormel-1 etapi kvalifikatsioonis parima stardikoha välja sõitnud Valtteri Bottas tõusis sellega viiendaks soomlaseks, kes saab startida võistlusele esimeselt positsioonilt. Koos temaga on nüüd aga läbi vormel-1 ajaloo esimeselt stardikohalt võistlustulle saanud söösta 98 erinevat pilooti.

Soomlastest on Mika Häkkinen välja sõitnud 26 parimat stardikohta. Kimi Räikkönenil on neid ette näidata 16, Keke Rosbergil 5 ja Heikki Kovalainenil 1. Ehk koos Bottase parima stardikohaga on soomlastel läbi ajaloo 49 parimat stardikohta. Edukaim riik on selles arvestuses Suurbritannia 249 esikohaga.

Kui Bottasel õnnestub täna Bahreinis võita ka võistlussõit, siis tõuseks ta samuti viiendaks soomlaseks, kes võitnud vormel-1 etapi.

Soomlastest on varasemalt Räikkönen ja Häkkinen mõlemad teeninud 20 etapivõitu. Rosberg oli omal ajal parim 5 ja Kovalainen 1 etapil. Kokku on soomlastel seega seni 46 etapivõitu.

Parim on selles arvestuses taas Suurbritannia 258 etapivõiduga. Etapi on läbi vormel-1 ajaloo suutnud võita praeguse seisuga 106 erinevat pilooti.

Soomlased on nii parimate stardikohtade kui ka etapivõitude arvestuses riikide seas 5. kohal.

Soomlaste esikohad vormel-1 etapi kvalifikatsioonides:

Mika Häkkinen 26

Kimi Räikkönen 16

Keke Rosberg 5

Heikki Kovalainen 1

Valtteri Bottas 1

Soomlaste esikohad vormel-1 etappidel:

Mika Häkkinen 20

Kimi Räikkönen 20

Keke Rosberg 5

Heikki Kovalainen 1

One goal today #VB77 #BahrainGP #F1 #RaceDay @mercedesamgf1

A post shared by Valtteri Bottas (@valtteribottas) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles